Tallinna ülikooli uus rektor selgub 1. veebruaril

29. jaan. 2021 TLÜ - Kommenteeri artiklit

1. veebruaril valib Tallinna ülikooli rektori valimiskogu ülikoolile uue rektori. Kandidaatidena on üles seatud professor Katrin Niglas ja professor Tõnu Viik.

Katrin Niglas on juba teist ametiaega Tallinna ülikooli teadusprorektor, Tõnu Viik aga juhtis viis aastat TLÜ humanitaarteaduste instituuti ning on praegu filosoofiaprofessor. Infot kandidaatide, nende platvormide ja debattide kohta leiab rektori valimise kodulehelt.

Valimiskogus osutub 1. veebruaril Tallinna ülikooli rektoriks valitud kandidaat, kes kogub esimeses voorus üle poole valimiskogu koosseisu liikmete häältest. Kuna valimiskogu on 105-liikmeline, on võiduks vaja vähemalt 53 häält. Juhul kui kumbki kandidaat ei kogu vajalikke hääli, toimub samal päeval teine hääletusvoor, kus rektor valitakse lihthäälteenamusega.

Valimiskokku kuuluvad ülikooli nõukogu liikmed, ülikooli senati liikmed, kõik korralised professorid ja 21 tudengit ehk viiendik valimiskogu liikmete arvust.

Esimest korda koguneb valmiskogu kaugistungi vormis ja esimest korda selgub võitja elektroonilise hääletuse tulemusena. Võitja kuulutab välja Tallinna ülikooli nõukogu esimees Taavi Laur, seda ülikooli Mare maja senati saalis, kust ka kaugistungit juhitakse. Istung algab esmaspäeval kell 12.

Tegemist on korraliste valimistega. Alates eelmise rektori Tiit Landi valimisest TalTechi rektoriks kuni uue rektori inauguratsioonini juhib Tallinna ülikooli rektori kohusetäitja Priit Reiska. Uus rektor inaugureeritakse 17. mail. 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!