Tulekul taas kõrghariduspäev „Õpi Tartus!“

8. jaan. 2021 Sandra Sommer Tartu ülikooli pressinõunik - Kommenteeri artiklit
Tudengite vestlusring „Kuidas valida eriala?“. Foto: Andres Tennus

14. jaanuaril tutvustavad Tartu kõrgkoolid end menukal kõrghariduspäeval „Õpi Tartus!“, mis seekord toimub veebis. 

Sisutiheda päeva jooksul saavad gümnasistid ja teised huvilised tutvuda Tartu ülikooli, Tartu tervishoiu kõrgkooli, Eesti maaülikooli, kaitseväe akadeemia ja Eesti lennuakadeemia õppimisvõimalustega ning osaleda konverentsil ja töötubades.

Veebikonverentsil räägivad põnevaid kogemuslugusid oma ala asjatundjad ja peetakse haaravaid arutelusid tulevastele üliõpilastele tähtsatel teemadel. Veebitöötubades avardatakse silmaringi ja tutvustatakse paljude erialade sisu. Virtuaalsel messialal saab küsida nõu kõrgkoolide esindajatelt ning tutvuda kõigega, mis puudutab sisseastumistingimusi ja õppimisvõimalusi. Päeva juhib näitleja Sander Rebane.

Kõrghariduspäeva projektijuhi, Tartu ülikooli turundusspetsialisti Marleen Otsuse sõnul tuleb tudengilinn seekord igale huvilisele koju kätte. „Suur osa gümnasistidest seisab tähtsa valiku ees, mida edasi õppida, kuid eriala valida võib olla keeruline ja stressirohke. Veebis toimuv kõrghariduspäev võimaldab mugavalt saada rohkem teavet, vaadata veidi enda sisse ja kaalutleda kõiki asjaolusid, et valida õige eriala. Loodetavasti muudab see tähtsa otsuse langetamise veidi kergemaks,“ ütles Otsus.

Noortele tulevad kõnelema innustavad oma ala asjatundjad, näiteks inspireerija Harald Lepisk räägib õige tulevikuteekonna leidmisest, Tartu Forseliuse kooli õppejuht Kristi Mumm ennastjuhtivast õppimisest ja õpimotivatsiooni hoidmisest ning ärilennundusettevõtte Fort Aero tegevjuht Mart Lubi rahvusvahelisest vastutusest. Tudengite vestlusringis jagatakse praktilisi nõuandeid, kuidas valida õige eriala, ning aruteluringis „Persoonibränd ja oma tugevuste leidmine“ kõneldakse karjääri edukast kujundamisest ja oma tugevate külgede esiletoomisest. Eraldi aruteluringis võetakse vaatluse alla e-õppe osatähtsus kõrgharidusõppes.

Päeva teises pooles on võimalus osaleda töötubades. Muu hulgas arutletakse Tartu ülikooli töötoas selle üle, milliseid oskusi vajatakse tuleviku tööturul, Eesti lennuakadeemia töötoas sukeldutakse lennumaailma telgitagustesse ja kaitseväe akadeemia töötoas saab proovile panna oma otsustusvõimet. Eesti maaülikooli interaktiivses mälumängus otsitakse vastust küsimusele, kas Eesti mets saab varsti otsa, ja Tartu tervishoiu kõrgkooli töötoas jagatakse nõuandeid, kuidas luua ergonoomiline õpikeskkond.

Kõrghariduspäev „Õpi Tartus“ toimub juba kuuendat korda ning seda korraldavad Tartu ülikool, Tartu tervishoiu kõrgkool, Eesti maaülikool, kaitseväe akadeemia ja Eesti lennuakadeemia. Toetavad Tartu linn, Postimees, MyHits ja CV keskus.

Kõrghariduspäeval osalemine on tasuta, kuid selleks on vaja enne registreeruda. Registreerimine on juba alanud. Töötubades on kohtade arv piiratud. Rohkem teavet ja registreerimislink on ürituse veebilehel opitartus.ee.

Lisateave: Marleen Otsus, Tartu ülikooli turundusspetsialist, kõrghariduspäeva „Õpi Tartus“ projektijuht, 737 6540, marleen.otsus@ut.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!