Valgamaal saab õppida ampsude kaupa

8. jaan. 2021 Annika Poldre toimetaja - Kommenteeri artiklit
Foto päevast, kui Valga KÕK tutvustas oma kooli õppimisvõimalusi. Foto: Valga KÕK  

Valgamaa kutseõppekeskus alustab uuel aastal koolitöös uuendusega, pakkudes õpiampsusid. 

„Meie koolis on see esimest korda,“ avaldas Valgamaa KÕK-i arendusjuht Hiie Taniloo. Alanud poolaastal plaanitakse piirilinna kutseõppekeskuses anda õpihuvilistele võimalus omandada teadmisi ja oskusi nelja õpiampsu kaupa. Õpiamps on HTM-i uus tegevussuund, mis lähtub haridusstrateegiast 2035. 

Taniloo selgitas, et õpiampsude puhul ühildatakse need tasemeõppega, mis tähendab senisest suuremat paindlikkust õppetöö planeerimisel. Ka põhiõppe kava koostamisel ja eelkõige tunniplaani kokkupanemisel arvestatakse õppijatega, kes on liitunud väljastpoolt koolirühma. „Et ei oleks paar tundi hommikul, siis vahepeal muud tunnid ja seejärel kaks tundi õhtul,“ tõi Taniloo näite. Kogu koolitus toimub koos põhiõppe õpilastega, kes on kas põhikooli või keskkooli lõpetanud. 

Esimene õpiamps ühildatakse maalri 4. taseme õppekavaga, kus on täiskasvanud õppijad. Juba veebruaris pakutakse sel moel eritoitlustuse täiendkoolitust restoranide, kohvikute ja haridusasutuste kokkadele ja toitlustajatele. Välja on kuulutatud registreerumine dekoratiiv-viimistlustehnika õpiampsu võtmiseks. Märtsis avatakse autohuvilistele elektri- ja hübriidautode hooldamise ja remonditööde õpiamps, kus õppetöö toimub koos põhikoolijärgsete õppijatega. Neljas kevadel uuel moel toimuv koolitus annab teadmisi logistika kogukulude, eelarvestamise ja maksude kohta. 

„Oleme väga põnevil ja loodame, et kõik õnnestub käima lükata,“ rääkis Hiie Taniloo uuendusest, kus õpperühmas on koos nii õpiampsajad kui ka kutseõppekeskuse oma õpilased. Uus kogemus on see nii õpetajatele kui õppuritele.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!