Algas lasteaedade ja -hoidude vaktsineerida soovivate töötajate nimekirjade kogumine

20. veebr. 2021 HTM - Kommenteeri artiklit

Eilsest saavad lasteaiad ja -hoiud edastada vaktsineerimist soovivate töötajate nimekirju. Vaktsineerimisega plaanitakse alustada märtsis.

„Üldhariduskoolide töötajate vaktsineerimine on alanud ning saame teha ettevalmistusi lasteaedade ja -hoidude töötajate vaktsineerimiseks,“ sõnas haridus- ja teadusminister Liina Kersna. „Vaktsineerimine on hea võimalus kaitsta iseend ja teisi. Vaktsineerimine on vabatahtlik, ent soovitan kõigil, kel võimalik, seda teha,“ lisas ta.

Lasteaedadel ja -hoidudel tuleb esitada oma andmed haridus- ja teadusministeeriumist saadetud tabeli kujul eesti.ee portaali kaudu. Koondatud andmeid ootab Eesti haigekassa võimalusel 25. veebruariks, et vaktsineerimist võimalikult hästi planeerida. Nimekirju saab hiljem täiendada. 

Eesliinitöötajate seas vaktsineeritavad on kõik haridusvaldkonna töötajad, sh lasteaedade ja -hoidude, üldhariduskoolide, kutseõppeasutuste, kõrgkoolide ja huvikoolide ja täienduskoolitusasutuste töötajad. Kõik haridusasutused saavad vaktsineerimisjärje nendeni jõudmisel teavituse ning juhendi, kuidas oma andmeid edastada.

Täpse vaktsineerimise järjekorra paneb paika sotsiaalministeeriumi juures tegutsev COVID-19 vaktsineerimise juhtrühm.

Alla 70-aastaseid vaktsineeritakse AstraZeneca ning üle 70 aastaseid kas Pfizeri või Moderna vaktsiiniga. Pfizeri ja Moderna vaktsiini Eestisse jõudvad kogused on endiselt väga piiratud ning seetõttu võib üle 70-aastaste haridustöötajate vaktsineerimine veidi kauem aega võtta, kuid järgnevate vaktsiinikoguste saabumisel jõutakse ka nendeni.

Vaktsineerimine toimub põhiliselt lasteaia või -hoiu asukohajärgses vaktsineerimiskeskuses: haiglavõrgu arengukava haiglas, perearstikeskuses, vajadusel ka mõne teise tervishoiuteenuse osutaja juures või asutuses kohapeal.

Vaktsineerimiskeskus võtab vaktsineerimise täpse korralduse teemal ise ühendust otse lasteaia/-hoiu või vaktsineeritavaga. Vaktsineerimise sujuvaks toimimiseks on hädavajalik pidada kinni kokkulepitud vaktsineerimisajast.

Esmaspäeval algas üldhariduskoolide töötajate vaktsineerimine. Praeguseks on haigekassale esitatud rohkem kui 500 üldhariduskooli enam kui 15 500 vaktsineerimist sooviva töötaja andmed. Nimekirju lisandub senini.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!