Corelli Music jätkab hooaega mõisates ja kirikutes

12. veebr. 2021 Mail Sildos - Kommenteeri artiklit

Corelli Music pakub 2021. aastal taas hulgaliselt kauneid kontserte, mis kõik, nagu kogu Corelli tegevus, seonduvad meie rikkaliku kultuuri- ja arhitektuuripärandiga. Muusikat saab nautida mõisates, kirikutes ja endistes aadlipaleedes üle kogu Eesti, aga ka EMTA uhkes suures saalis.

Sõbrapäev ja naistepäev sarjas „Mõisaromantika“

Corelli kontserdid tähistavad ka mitmesuguseid kirikukalendri ja rahvapärimuse tähtpäevi. Sõbrapäeva märgivad eelmise aasta ülimenukad salongikontserdid „Helisev Salzburg“ 12. ja 13. veebruaril Puurmani lossis ja Pootsi veinimõisas. Katrin Lehismets ja Peeter Kaljumäe kutsuvad lauldes, klaverit mängides ja lugusid jutustades muusikalisele rännakule maalilisse Alpilinna Salzburgi.

Naistepäevaks kingime publikule põneva kontserdi „Armastus“, kus säravad Kadri Voorand ja Mihkel Mälgand. 7. märtsil saab ajaloolise Keila-Joa lossi Schloss Fall lummuses nautida pühademeeleolus improvisatsioonide tulevärki, mida ehivad õhulised elektroonilised efektid ja hingestatud poeesia. Kehtivad ka kõik 6. jaanuaril piirangute tõttu ära jäänud kontserdile ostetud piletid.

Ülistuslaul püha Cecilia auks

Corelli Music ning Eesti muusika- ja teatriakadeemia esitlevad 21. märtsil toredat koostööd, kui kontserdil „Püha Cecilia“ kantakse ühiste jõududega EMTA imelises suures saalis ette Purcelli „Ood püha Cecilia auks“.

Festivali Ceciliana lõppkontserdil on laval Corelli ja EMTA barokkorkestrid, Londonis õppiv noor kontratenor Martin Karu, EMTA koor ja solistid ning dirigent Martin Sildos.

Kõigi muusikute kaitsepühaku auks kirjutatud ülistuslaulu esitusel musitseerivad üheskoos EMTA tudengid, õppejõud ja vilistlased.

Ülestõusmispüha sarjas „Kirikupühad Maarjamaal“

Corelli Music rõõmustab taas publikut kontserdisarjaga „Kirikupühad Maarjamaal“, mis sai alguse juba aastal 2006. Seekord tähistavad kontserdid ülestõusmispüha 4. ja 5. aprillil Tartu ja Tallinna kirikutes. Sopran Pirjo Jonas, Corelli barokkorkester ajastu pillidel ja dirigent Martin Sildos pakuvad kava, kus on barokiaja säravad hitid, kaunimad jõuluteemalised aariad ja orkestrimuusika – Händeli „Messias“, Bachi „Jõuluoratoorium“, Charpentier’ jõulusüidid jpm. Kuna jõulud ja ülestõusmispüha on kirikuaastas samasuguse rõõmusõnumiga, sobib jõulufestivalilt edasilükkunud kava suurepäraselt ka kevadpühadesse.

Loodame südamest, et kõik plaanitud kontserdid saavadki teoks ning meie hea publik saab taas nautida endiste aegade stiili ja elegantsi suurepäraste muusikute esituses. Püsigem terved ja olgem hoitud!

Sooduspileteid pakub Corelli Music alati ka kõikidele õpetajatele.

Lisainfo www.corelli.ee ja www.fb.com/corellimusic.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!