Endla Teatri lavastused lastele ja noortele

12. veebr. 2021 Endla Teater - Kommenteeri artiklit
Sander Rebane lavastuses „Üks rohutirts läks kõndima“. Foto: Priit Loog

Endla Teater ootab lapsi vaatama lastelavastusi „Üks rohutirts läks kõndima“ (lavastaja Kaili Viidas), „Härra Huu“ (lavastaja Ingomar Vihmar) ja „Onu Remuse jutte“ (lavastaja Peep Maasik). Põhikooli- ja gümnaasiumiõpilastele sobib aga suurepäraselt Endla noortestuudio komöödia „Kolm õde“ (lavastaja Ingomar Vihmar).

2–7-aastastele suunatud „Üks rohutirts läks kõndima“ on inspireeritud Ernst Enno lasteluulest. Terve maailm on täis kõiksugu vahvaid helisid. Kunagi ammu-ammu elas üks onu Ernst, kes need helid üles kirjutas ja oma luuletustesse pani. Meie äratasime need helid uuesti ellu. Oi kui naljakas on helidega vigurdada! Ja veelgi põnevam neid kuulatada ja mõistatada. Lavastuses mängivad Sander Rebane ja Karin Tammaru.

Hannu Mäkelä armastatud „Härra Huu“ on lugu väikesest mustakuuelisest mehikesest, kes elab üksi keset paksu metsa ja kelle töö on öösiti lapsi hirmutada. Ta oleks oma tööga üldiselt rahul, kui ta ise nii hirmsasti pimedat ei kardaks. Lavastuses mängivad Meelis Rämmeld, Liis Karpov, Nils Mattias Steinberg, Priit Loog ja Fatme Helge Leevald.

Joel Chandler Harrise legendaarne „Onu Remuse jutte“ on lustlik kohtumine Rebase- ja Jänkuonu, Opossumi, Kilpkonnapreili ja paljude teiste metsaloomadega ning küllap saab selgeks seegi, millised loomateod väärivad Mägraemanda keedetud koorekompvekke, milliste puhul aga võib Karuemandalt pragada saada. Lavastuses mängivad Meelis Rämmeld, Sten Karpov, Carmen Mikiver, Ireen Kennik, Kadri Rämmeld, Jane Napp ja Ando Loosaar.

Endla noortestuudio komöödia „Kolm õde“ autor on Anton Tšehhov. Olga, Maša ja Irina on kolm õnnetut õde, kes üksteist aastat tagasi koos oma sõjaväelasest isaga kirevast metropolist väiksesse provintsilinna kolisid ja igatsevad tagasi Moskvasse. See on koomiline lugu inimestest, kes püüdlevad õnne poole. Samamoodi nagu me kõik. Nii praegu kui sada, kakssada või kolm tuhat aastat tagasi. Lavastuses mängivad Endla noortestuudio õpilased.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!