Keerulistel aegadel on privileegid hinnas

12. veebr. 2021 Aarne Mägi Kuressaare Teatri loominguline juht - Kommenteeri artiklit
Kuressaare teatri saal.

Head õpetajad, lugejad! Seda lühikest lugu ajendas mind kirjutama üks esmapilgul väheoluline tähelepanek, mis võib aga hakata teatud otsuseid ja käitumisi mõjutama. Iga laps ja täiskasvanu teab, et pea aasta aega kogu maailmas segadust külvanud viirus on muutnud meie elurütmi.

1. veebruarini olid suletud kõik teatrid ning muud etendus- ja kontserttegevusega seotud asutused Tallinnas, Harjumaal ja Ida-Virumaal. Igal pool mujal riigis olid kultuuriasutused aga avatud. Rahvusringhäälingu eetrist jäi kuulajatele-vaatajatele saatejuhtide jutust sageli paraku mulje, nagu oleksid kõik Eesti teatrid suletud ning kultuuri- ja teatrisündmusi olukorra tõttu nautida ei saa.

Teatrid ei asu ainult Tallinnas, kus tõesti kehtisid 1. veebruarini karmimad piirangud. Teistes linnades toimus etendustegevus tavapäraselt ja kehtivaid ohutusnorme arvestades. Infoväli, mida me tarbime, on aga väega. Ka meie teatrisse on korduvalt laekunud küsimusi teemal, kas etendus ikka toimub. Olen nördinud, kui kergekäeliselt ja pealiskaudselt infoga ümber käiakse, kusjuures see ei puuduta ainult teatreid ja eespool nimetatud teemat.

Aga kuniks teatrid Eestis – küll piirangutega – jälle avatud on, kutsun üles kõiki teatrisõpru, kes armastavad teatrit ja oskavad end hoida, tulla etendusi vaatama. Avatud teater on maailma mõistes tänapäeval privileeg ning teatrit peab saama, ka keerulistel aegadel.

Fotod: Kuressaare Teater

KURESSAARE TEATER

 • 22.02 kl 19    „Shakespeare’i kogutud teosed“ Vanemuise väike maja
 • 23.02 kl 11     „Sipsik“ Vanemuise väike maja
 • 02.03 kl 11    „Kes on Punamütsike?“ Võru Kannel
 • 02.03 kl 19   „Röövsaak“ Põltsamaa kultuurikeskus
 • 03.03 kl 11    „Kes on Punamütsike?“ Põltsamaa kultuurikeskus
 • 08.03 kl 11    „Kes on Punamütsike?“ Kuressaare teater
 • 10.03 kl 11     „Sipsik“ Jõgeva kultuurikeskus
 • 10.03 kl 19    „Shakespeare’i kogutud teosed“ Jõgeva kultuurikeskus
 • 12.03 kl 19     „Shakespeare’i kogutud teosed“ Sakala 3 teatrimaja
 • 13.03 kl 19     „Shakespeare’i kogutud teosed“ Sakala 3 teatrimaja
 • 19.03 kl 11     „Sipsik“ Järva-Jaani kultuurimaja
 • 19.03 kl 19    „Röövsaak“ Aruküla rahvamaja
 • 29.03 kl 19    „Shakespeare’i kogutud teosed“ Kose kultuurikeskus

Võta meiega ühendust teater@kuressaareteater.ee, tel + 372 453 3555 või kassa@kuressaareteater.ee, + 372 453 3222.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!