Kevad algas veebruaris

12. veebr. 2021 Eesti Noorsooteater - Kommenteeri artiklit
Hetk Renate Keerdi lavastusest „ÜLT“. Fotod: Siim Vahur

Veebruaris avaneb teater publikule pärast sunnitud pausi ja on nagu kevadine tuuleõhk pärast pimedat aega. Eesti Noorsooteatri hooaeg on oludest tulenevalt kaheks jagunenud: sügisel esietendusid peamiselt lastele suunatud lavastused, nüüd jõuavad lavale noortele ja täiskasvanutele mõeldud uuslavastused.

Veebruari alguses esietendus Ferdinandi saalis Renate Keerdi uuslavastus „ÜLT“. Need, kes on Renate eelmiste töödega tuttavad, võivad muidugi aimata, et lavastus on üks pöörane, plahvatuslikult vaatemänguline ja särtsuvalt mitmekihiline teatriteos, millest ei puudu tänapäeva kõnetav sõnum.

Sõbrapäeval 14. veebruaril esietendub saksa kirjaniku Wolfgang Herrndorfi tempokal ja rohkete pööretega noorteromaanil põhinev lavastus „Miks me varastasime auto“, mis on mõeldud kõigile üle 14-aastastele. Selle peategelane on eraklik teismeline Maik Klingenberg (Mait Joorits), kelle kodune elu pole kiita. Maiki üksluiselt kulgev elu lööb kihama, kui tema klassi tuleb asotsiaalse välimusega segane tüüp Andrei Tšihhatšov (Mart Müürisepp), keda ei huvita kellegi arvamus.

Stseen lavakunstikooli lavastajatudengite lavastusest „Kõige all ja kohal on …“.

Kaks vastandlikku noormeest võtavad „laenatud“ autoga ette teekonna mööda Saksamaad. See on teekond iseendasse erakordse ning äärmuslikult mängulise olukorra kaudu. Mängivad veel Laura Kukk ja Taavi Tõnisson, lavastaja on Mirko Rajas.

EMTA lavakunstikooli tudengite lühilavastuste kassett „Kõige all ja kohal on …“ pidi plaani järgi esietenduma 8. jaanuaril. Esietenduski, kuid ainult õppejõududest ja koolikaaslastest publikule. Õnneks pääsevad märtsis Eesti teatri uue lavastajapõlvkonna töödega tutvuma kõik teatrisõbrad.

Aprillis on tulemas lähisuhtevägivallast rääkiv dokumentaallavastus „Teises toas“, mille on ette valmistanud Mari-Liis Lill ja Priit Põldma. Mais toimuvad järgemööda Balti visuaalteatri esitlusfestival ja Tallinn Treff, mis toovad kohaliku teatrigurmaani ette muu maailma visuaalteatrilavastusi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!