Konkursil valitakse parim eestikeelne kõrgkooliõpik

9. veebr. 2021 HTM - Kommenteeri artiklit

Kuni 28. veebruarini saab esitada eelmisel aastal ilmunud kõrgkooliõpikuid või käsiraamatuid konkursile „Parim eestikeelne kõrgkooliõpik 2020“.

Haridus- ja teadusministeeriumi keeleosakonna juhataja Andero Adamsoni sõnul on konkursi eesmärk väärtustada eesti teaduskeele arendamist ning loodud terminivara rakendamist. „Ootame konkursile nii Eesti autorite loodud õpikuid kui ka tõlgitud õppevara eri valdkondadest,“ selgitab Adamson.
Parima eestikeelse kõrgkooliõpiku või käsiraamatu auhind antakse 2020. aasta jooksul ilmunud õpikute autoritele või tõlkijatele. Kandidaate võivad esitada Eesti teaduste akadeemia ja selle allasutused, kõrgkoolid, kolmas sektor ja eraisikud.
Auhinna määramisel hinnatakse kõrgkooliõpikuid mitmete kriteeriumide alusel. Näiteks vaadatakse kasutatud terminite ajakohasust, keelekasutust ja stiili, ülesannete ja praktiliste tööde olemasolu, aga tähelepanu pööratakse ka kujundusele ja Nüüdisaegsete e-lahenduste kasutamisele.

Parima kõrgkooliõpiku auhind 2000 eurot antakse üle emakeelepäeva ürituste raames. Auhinna määrab programmi juhtkomitee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!