Muusikakonkurss „Tallinna talent“

1. veebr. 2021 Kati Niin Tallinna kommunikatsiooniteenistuse pressiesindaja - Kommenteeri artiklit

Konkurss „Tallinna talent“ on suunatud 7‒19-aastastele muusika vallas andekatele Tallinna üldharidus- ja huvikoolide õpilastele.

2021. aastal toimub konkurss vokaal- ja instrumentaalsolistidele ning vokaal- ja instrumentaalansamblitele (2‒10 liiget) kahes kategoorias: vokaalmuusika (klassika, levi- ja rahvamuusika ning improvisatsioon) ja instrumentaalmuusika (klassika, levi- ja rahvamuusika ning improvisatsioon).

Improvisatsioonis osaleja valib ühe konkursi korraldaja väljapakutud lindistuse Tallinna häälega, mida ta peab esinemisel kasutama. Tallinna häälele võib luua omaloomingulise teose või kasutada sobiva taustana tuntud teosele.

Konkursi „Tallinna talent“ eesmärk on anda noortele võimalus esineda ja saada tagasisidet professionaalsetelt muusikutelt. Konkursi regionaalvoorudes väljapaistvalt esinenutele teeb žürii ettepaneku esineda lõppkontserdil Estonia kontserdisaalis 23. mail 2021.

  • Konkursil osalevad solistid konkureerivad regionaalses voorus kolmes vanusegrupis:
    7‒11, 12‒15 ja 16‒19 aastat. Ansambliliikmete vanus võib olla vahemikus 7‒19 aastat.
  • Konkursi regionaalsed voorud ja lõppkontsert toimuvad elavas ettekandes ja on publikule avatud. COVID-19 tõttu kehtivate piirangute jätkumise korral on korraldajal õigus piirata publiku osalemist ja korraldada konkurss veebisalvestusega.
  • Regionaalses voorus esinemise aeg on kuni viis minutit, välja arvatud gümnaasiumiastme instrumentalistid, kelle esinemise aeg on kuni üheksa minutit.
  • Konkursil osalejal on õigus valida, mitu teost ta selle aja jooksul esitab.
  • Konkursi regionaalsed voorud toimuvad märtsis-aprillis 2021.

Konkursi korralduses võib tulla ette muudatusi. 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!