Õpetaja, tule õpi põhikooli matemaatikaõpetajaks!

10. veebr. 2021 - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli matemaatika ja statistika instituudi matemaatikahariduse keskus pakub alates märtsist võimalust omandada pedagoogitöö kõrvalt põhikooli matemaatikaõpetaja lisaeriala.

Täienduskoolituse eesmärk on võimaldada õpetajatel avardada oma matemaatikateadmisi ja hakata seejärel põhikooli matemaatikaõpetajaks. Lisaeriala omandamise tingimus on pedagoogiline kõrgharidus ja töötamine õpetajana. Koolitusel on paindlik õpe, mis toimub enamasti korra kuus nädalavahetuseti alates 15. märtsist 2021 kuni 30. juunini 2023. Õppemaht on 50 EAP ehk 1300 tundi, millest auditoorset tööd tehakse 50 kaheksatunnise õppepäeva jooksul.

Õpingute käigus omandatakse vajalikud praktilised teadmised matemaatika õpetamise didaktikast, süvenetakse koolimatemaatikas õpetatavatesse teemadesse, õpitakse kõrgema matemaatika aluseid ning arendatakse IKT-vahendite ja tarkvaraprogrammide kasutamise oskust ainetundides.

„Paljudes koolides on matemaatikaõpetajatest puudus. Samas võib mõne teise aine õpetajal olla väike koormus ja soov õpetada matemaatikat. Mõlemale probleemile on üks ja sama lahendus – omandada põhikooli matemaatikaõpetaja lisaeriala. Meie koolituse käigus kujunevad õppijatest kahe aasta jooksul matemaatikat armastavad ja sellest lugupidavad hinnatud õpetajad,“ ütles Pihlap.

Koolitusele saab registreeruda 28. veebruarini Tartu ülikooli õppeinfosüsteemis. Registreerinutega lepitakse kokku aeg kutsesobivuse vestluseks, mille järel tehakse otsus vastuvõtu kohta.

Lisaeriala kohta saab lähemalt lugeda Tartu ülikooli õppeinfosüsteemist. Koolituse toimumist toetab Euroopa sotsiaalfond ja Eesti Vabariik. Töötavatele õpetajatele on täienduskoolitus tasuta.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!