Sindi gümnaasium saavutas Ärisädeme konkursil väga häid tulemusi

11. veebr. 2021 Georgina Ristoja Sindi gümnaasiumi ettevõtliku õppe koordinaator - Kommenteeri artiklit

Sindi gümnaasiumi 3.a, 6.a, 9.a ja 11.a klass võtsid sellel aastal osa Ärisädeme äriideede konkursist.

Konkursi avaüritus toimus 16. septembril. Enne seda, 10. septembril, toimus mentorite ning ettevõtlus- ja majandusõpetajatele koolitus Pärnus. Poole õppeaasta jooksul toimusid õpilastele erinevad koolitused. 14. septembril toimus motivatsioonipäev ja õpilased esitlesid oma ideid mentoritele. 4. novembril toimus turunduskoolitus. 19. novembril esitleti ideid, prototüüpe, tooteid ja teenuseid mentoritele. 1. detsembriks tuli igal meeskonnal esitada reklaamplakat ja täidetud ärimudeli lõuend. Õpilased tegutsesid oma ideega nii majanduse tundides kui ka pärast tunde. Heaks märgiks oli see, et tegutseti ka pärast koolipäeva lõppu. Sindi gümnaasiumi kõik 16 meeskonda pääsesid lõppfinaali. Enne finaali toimumist, 13. jaanuaril toimus finaali pääsenud meeskondadele esinemiskoolitus. Finaalüritus toimus 20. jaanuaril.

Kokku pääses konkursi finaali 38 meeskonda seitsmest koolist. Sindi gümnaasiumi meeskonnad saavutasid suurepäraseid tulemusi.

Põhikooliosa

  • I koht Sindi gümnaasiumi minifirma Un Cadeau (Ketrin Kärg, Kertu Õunapuu, Keili Parts) – jõulupakid eri vormis piparkoogimajadega, juhendaja Georgina Ristoja.
  • III koht Sindi gümnaasiumi meeskond Sparkle (Gert Riiet, Magnus Hartwich, Milan Lebedev, Reimo Usin, Steven Tamson, Ken Vassilenko) – eakate abistamise teenus, juhendaja Georgina Ristoja.
  • Eriauhind „Kõige efektsem esitlus“ Sindi gümnaasiumi meeskond Lastemaa (Andri Mändul, Aurora Laanemaa, German Retškalov, Jan-Markus Kaevand, Kaarel Krimses, Karel Koitla, Kertu Mitt, Loretta Olli, Maribel Pikker, Marten Savila, Noora Lee Laarmann, Roosi Leis, Sten Eric Hansen) – lastehoiu teenus, juhendaja Eneli Arusaar.

Gümnaasiumiosa

  • III koht Sindi gümnaasiumi õpilasfirma Dexus (Alex-Didrih Pulst, Anette Kurm, Helery Muhuste, Kadi Veski) – puidust lõikelauad, juhendaja Kristi Suppi.

Kaarel, Kertu, Roosi ja Marten (3.a kl): „Kindlasti saime paremaks esinemisoskuse poolest.“

Aurora ja Loretta (3.a kl): „Poole aasta jooksul pidime oma ideed aina paremaks ja paremaks tegema. See oli äge!“

Karel ja German (3.a kl): „Oleme nüüd julgemad.“

Noora-Lee (3.a kl): „Minu majanduslik mõtlemine läks heaks.“

Maribel (3.a kl): „Saime ikka päris palju teada. Turunduskoolitus oli minu jaoks põnev.“

Jan (3.a kl): „Sain õppida meeskonnatööoskust.“

Reimo (6.a kl): „Algul tundus kõik lihtne, aga tegelikult oli päris pingeline konkurss.“

Ronaldo (6.a kl): „Ainetundides on sõpradega koos tegemist vähe, aga tänu Ärisädeme konkursile oli meil võimalus koostööoskust õppida.“

Amalia (6.a kl): „Mulle meeldis erinevatel koolitustel õppida.“

Kertu (9.a kl): „Sain meeletu kogemuse ja tulevikuks on see väga kasulik. See pool aastat oli väga stressirohke, aga meie meeskond sai esikoha.“

Vanessa (9.a kl): „Esines probleeme, aga õppisin neid lahendama.“

Marleene (9.a kl): „Koolitused olid väga inspireerivad ja meeldejäävad. Ärisädeme üritus oli hea koht, kus saime mõelda selle peale mis on meie igapäevased probleemid ja kuidas nendele lahendusi leida. Olen väga tänulik, et sain võimaluse ennast arendada.“

Õpilasi juhendasid Eneli Arusaar, Georgina Ristoja ja Kristi Suppi. Abiks olid ka mentorid. Sindi gümnaasium on liitunud „Ettevõtliku kooli“ programmiga, mille eesmärk on siduda õppimine päriseluga. Südamlik aitäh Pärnumaa arenduskeskusele ja proua Viivika Viljale!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!