Tallinna keskraamatukogu soovitab: Parimad semud raamatulehekülgedel

26. veebr. 2021 Hele Tunnel Männiku raamatukogu raamatukoguhoidja - Kommenteeri artiklit

Trudi Trueit „Pistrikusulg“ (2020)

Seitsmeosalise Avastajate Akadeemia sarja teine raamat, järg raamatule „Nebula saladus“.

Tegevus toimub õppelaeva Orion pardal. Õpilane Cruz püüab leida ema jäetud vihjete abil valemikivi tükki. Kivis peitub saladus seerumi kohta, mis suudab käivitada inimrakkude regeneratsiooni ja annab võimaluse ravida sadu haigusi. Valemi leidmisele töötab vastu ravimifirma, kes näeb ohtu enda kasumitele. Orioni pardal viibivad õpilased vabastavad ka vaalu kalavõrkudest ja külastavad ülemaailmset seemnepanka. Tumedad jõud püüavad Cruzi kõrvaldada, kuid sõprade abiga õnnestub tal rasketest olukordadest välja tulla.

Raamatu lõpus on kokkuvõte autorit inspireerinud teadustöödest. Raamat on põnev ja laiendab silmaringi.

Dorothea Flechsig  „Sandor: nutikas nahkhiir“ (2020)

Südamlik raamat klassiruumi vanas rulookastis elava nahkhiire Sandori ja õpilase Jendriku sõprusest. Jendriku ema Freyja kasvatab lapsi üksi, sest isa elab kaugel Norras. Jendrikul on sageli kohustus väikevend Tom lasteaiast koju tuua, mistõttu ta on sattunud klassi kiusaja Friedrichi narrimisobjektiks. Jendriku üllatus on suur, kui ta kohtub rääkiva nahkhiirega, kes on koolis elades õppinud mitmeid õppeaineid. Sõprusest areneb huvi nahkhiirte vastu ja Jendrik teeb põhjaliku referaadi Saksamaa kõige suuremast nahkhiirest – suurvidevlasest. Tänu referaadile ja õpetaja tunnustusele areneb Jendriku sõprus unistuste tüdruku Lilliga. Sõprus Sandoriga viib teistegi seiklusteni.

Raamatu lõpus saame teada huvitavaid fakte nahkhiirtest. Huvitava järelsõna on kirjutanud Eestimaa looduse fondi nahkhiireekspert Lauri Lutsar. Eestis valiti nahkhiir 2020. aastal aasta loomaks.

Ketlin Priilinn „Evelini elu“ (2020)

„Evelini elu“ on järg raamatutele „Evelini lood“ ja „Evelini uued lood“.

Esimeses loos „Evelin ja popstaari õde“ saab Evelin tuttavaks kuulsa popstaari õe Estellaga. Neid ühendab lugemishuvi. Selgub, et Estella vanemad on lahku minemas ja Evelin koos sõpradega püüab Estellat aidata. 

Teises loos „Evelin on lapsehoidja“ läheb Evelin lapsehoidjana tööle, temast saab peretütar Lilli ainus sõber ning koos püütakse pere kodus tuuseldava kummitusega hakkama saada.

Lood on hoogsad ja nagu päris elus, juhtub sealgi nii halba kui head, sageli unistused ei täitu ning tuleb kohaneda reaalsusega.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!