Tallinna Talvefestival pakub muusikaelamusi

12. veebr. 2021 PLMF - Kommenteeri artiklit

Neljateistkümnendat korda toimuv Tallinna Talvefestival leiab tänavu aset 14.–21. veebruarini Tallinna eri kontserdipaikades. Traditsiooniliselt saab kuulata klassikapärleid, aga kutsume ühtlasi üles ühinema heateoalgatusega „Tõsta pilk ja ava süda“. Kampaaniaga toetame SOS-lasteküla, et aidata andekatele lastele muusikainstrumente soetada. Festivali korraldab muusikute fond PLMF, kunstiline juht on Pille Lill.

„Oleme südamest tänulikud, et PLMF soovib toetada SOS-lasteküla laste muusikaharidust,“ rõõmustab lasteküla partnersuhete ja kommunikatsioonijuht Katri Laiv. „Lapsed, kes meie juures elavad, on paljust ilma jäänud ning muusika on päris mitmele nende hulgast päästerõngas, mille kaudu oma emotsioone välja elada ning maailma mõista. Kogutud annetustega toetatakse pilliõpet muusikakoolides ja huviringides, instrumentide soetamist ja muusikateraapiat. Usume, et muusika mõjul kasvavad meie juures lapsed, kes täisealisena avavad samuti abivajajale südame,“ lisab Katri Laiv.

Festivali avakontsert toimub Tallinna filharmoonia Mustpeade majas 14. veebruaril kell 15. „Kontsert sõpradele“ ootab peresid tähistama sõbrapäeva pärastlõunat, tuues kuulajateni kostümeeritud kontsertetenduse. Kaunis vokaalmuusika kõlab Maria Veretenina (sopran) ja Ivo Posti (kontratenor) esituses, sõbralikku meeleolu loovad Pille Lill ja Alar Haak.

Linnaelanikke ja külalisi rõõmustab PLMF traditsiooniliselt vaba sissepääsuga kontserdiga Rootsi-Mihkli kirikus 16. veebruaril kell 15. Muusikalist elamust pakuvad Andreas Lend (tšello), Jelena Ossipova (kitarr) ja Svetlana Kekiševa (orel).

Järgmised kolm kontserti toimuvad taas Mustpeade majas: 17. veebruaril esinevad Virgo Veldi (saksofon), Toomas Vavilov (klarnet) ja Marko Martin (klaver), 18. veebruaril keelpillitrio koosseisus Kristina Kriit (viiul), Johanna Vahermägi (vioola) ja Andreas Lend (tšello), 20. veebruaril aga kõlavad Beethoveni klaverisonaadid Irina Zahharenkova meisterlikus esituses.

21. veebruaril kell 18 tähistame piduliku kontserdiga Tallinna Kaarli kirikus Eesti Vabariigi sünnipäeva tänukummardusega helilooja Jaan Räätsale, kelle klaveriteoseid esitab Johan Randvere. Pidupäeva meeleolu loovad rahvusooper Estonia poistekoor ja noormeestekoor Hirvo Surva dirigeerimisel ning keelpilliansambel Võlukeeled Tereza Šmerlingi juhendamisel.

Muusikute fond PLMF tuletab seoses maailmas valitseva olukorraga meelde, et tervis on kõige tähtsam. Selleks tagab PLMF kontserdikohtades külastajate turvalisuse.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!