Tallinna ülikooli järgmine rektor on Tõnu Viik

1. veebr. 2021 TLÜ - Kommenteeri artiklit
Tallinna ülikooli rektoriks valitud Tõnu Viiki õnnitleb rektori kt Priit Reiska. Foto: TLÜ 

Täna, 1. veebruaril istungi pidanud valimiskogu valis Tallinna ülikooli rektoriks aastateks 2021–2026 filosoofia teeneka professori Tõnu Viigi.

Tõnu Viik sai valimiskogu liikmetelt 57 ning praegune teadusprorektor Katrin Niglas 36 häält. Uus rektor inaugureeritakse 17. mail. Kuni selle ajani juhib Tallinna ülikooli rektori kohusetäitja Priit Reiska.

Tõnu Viik on olnud Eesti humanitaarinstituudi rektor ning juhtis viis aastat ka TLÜ humanitaarteaduste instituuti. Ta kaitses doktorikraadi Hegeli kultuurifenomenoloogiast Emory ülikoolis Atlantas (USA) 2003. aastal. Viigi uurimistöö on pühendatud kultuurisõlteliste tähenduseloome protsesside uurimisele ning tema uurimisvaldkonnad on fenomenoloogia ning kultuuriteooria ja filosoofia.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!