Tartu ülikool ootab huvilisi virtuaalsele lahtiste uste päevale

22. veebr. 2021 - Kommenteeri artiklit
Lahtiste uste päev 2020. Foto: Andres Tennus

Juba sellel reedel, 26. veebruaril toimub Tartu ülikooli lahtiste uste päev. Tartu ülikool on tulevasi üliõpilaskandidaate kutsunud ülikooliga tutvuma igal aastal, kuid tänavu saab seda esimest korda teha mugavalt veebis.

„Lahtiste uste päeval saavad noored tutvuda ülikooli ja erialadega infotundides ja töötubades, kuulata konverentsil tudengite ja vilistlaste kogemusi ning suhelda virtuaalsel messialal üliõpilaste ja huvipakkuvate erialade esindajatega,“ sõnas lahtiste uste päeva projektijuht Marleen Otsus. „Pika ja sisuka päeva jooksul saavad noored kindlasti juurde kindlustunnet, et teha teadlik erialavalik,“ lisas ta.

Päeva esimese poole täidab tulevase üliõpilase veebikonverents, mida juhatab Tartu ülikooli ajakirjanduse üliõpilane Susanne Rosenberg. Tulevasi kandideerijaid tervitab rektor Toomas Asser. Vastuvõtutalituse juhataja Tuuli Kaldma annab nõu, kuidas valmistuda ülikooli kandideerimiseks. Tartu ülikooli ajakirjandustudengid viivad osalejaid veebi teel põnevatesse paikadesse – näiteks tutvustavad nad, milline on elu ühiselamus või mida teha üliõpilasena oma vaba ajaga.

Esimeses tudengite aruteluringis astuvad üles üliõpilased, kes jagavad praktilisi nippe ja väärtuslikke nõuandeid nii eriala valimise, sisseastumise, õppimise kui ka põneva tudengielu kohta. Teises aruteluringis tutvustavad Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia, Pärnu kolledži, Narva kolledži ja õigusteaduskonna Tallinna osakonna üliõpilased tudengielu ja õppimist nendes linnades.

Vilistlaste aruteluringis räägitakse ülikooliõpingute rollist erialases edus ning jagatakse nõuandeid, kuidas valida eriala teadlikult. Kõnelevad ettevõtte Skeleton Technologies tehnoloogia arenduse projektijuht Ann Laheäär, Tartu ülikooli läänemeresoome keelte teadur Miina Norvik, Võru Kesklinna kooli majandusõpetuse, ühiskonnaõpetuse ja inglise keele õpetaja Triinu Kärbla ning „Liikuma kutsuva kooli“ võrgustiku juht Maarja Kalma.

Töötubades saab proovida erialade sobivust ning õppekavade infotundides kuulata ja küsida huvipakkuvate õppekavade sisu ja sisseastumise kohta. Töötubadesse ja infotundidesse on võimalik registreeruda ülikooli veebilehel 25. veebruarini.

Konverentsikeskkonnas on avatud ka virtuaalne messiala, kus saab põhjalikult uurida Tartu ülikooli õppekavade ja õppimisvõimaluste kohta. Konverentsile ja messialale tuleb registreeruda ning siseneda veebilehel worksup.com/lahtiseduksed.

Tutvu lahtiste uste päeva kavaga veebilehel ut.ee/lahtised-uksed ja jälgi üritust ka Facebookis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!