Tiina Kallavuse nimelise Piirinihutaja auhinna konkurss

4. veebr. 2021 Siim Värv direktori kt - Kommenteeri artiklit
Piirinihutajad 2020. Foto: erakogu

Tartu Herbert Masingu kool, mis on pühendunud autismispektrihäire ja traumakogemusega õpilaste haridusvõimaluste laiendamisele ja nende vanemate toetamisele, annab alates 2020. aastast välja Tiina Kallavuse nimelist Piirinihutaja auhinda.

Auhinna eesmärk on tunnustada ja rõõmustada inimesi, kes julgevad ja tahavad muuta maailma erivajadustega laste ja noorte jaoks hoolivamaks kohaks. Ühtlasi soovime tõsta esile olulisi ja uudseid mõttekäike ning lahendusi erivajaduste valdkonnas.

Eelmisel aastal pälvisid auhinna lastepsühhiaater Anne-Daniel Karlsen ja Urvaste kooli ning Valga Jaanikese kooli korraldatud LÕK matemaatikaolümpiaad.

Auhinda looma inspireeris Tartu Herbert Masingu kooli direktori Tiina Kallavuse särav elutöö. Oma töös nägi Tiina Kallavus tervikpilti ja seadis sageli küsimuse alla piirid ja tegevusmustrid, mis olid tekkinud mitte laste ja noorte vajadustest, vaid harjumusest asju ühel või teisel moel teha.    

Konkurss auhinnale vääriliste kandidaatide leidmiseks on avatud 26. veebruarini. Kandidaadiks võib olla nii organisatsioon kui inimene. Kandidaadi üles seadmiseks tuleb e-aadressil piirinihutaja@masing.tartu.ee esitada hiljemalt 26. veebruaril 2021 vabas vormis kirjalikult:

  • kandidaadi nimi ja kontaktandmed,
  • panuse kirjeldus, millest selgub kandidaadi piire nihutav tegevus.

Auhinna pidulik üleandmine toimub 12. märtsil Masingu kooli mõttehommikul „Tabamata piirid – räägime õppekavast“.

Auhinna täpsema statuudi leiad SIIT.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!