VI huvihariduskonverents „Miks üldse?” Kuressaares juba märtsikuus!

26. veebr. 2021 Marit Tarkin huvihariduskonverentsi korraldustoimkonna liige, Kuressaare gümnaasiumi eesti keele õpetaja - Kommenteeri artiklit

Kuressaares toimub 15. märtsil veebiülekandena üle-eestiline huvihariduskonverents „Mis tuuled puhuvad?“. Konverentsi alateema on seekord „Miks üldse?“ ning toimumispaigaks on virtuaalruum, mis aga tegelikkuses on uus, 2019. aastal valminud mitmesuguseid tegevusi pakkuv kultuurikeskus Thule Koda. Konverentsi juhivad Mikk Saarela ja Triino Lest.

Konverents toimub kuuendat korda. Aastatega on huvilised saanud konverentsil osa nii põnevatest diskussioonidest kui kogemuste jagamistest. Konverentsi eesmärk on aidata tõsta noorsootöö kvaliteeti, teha koostööd ja luua uusi võrgustikke, kureerimaks paremini üle-eestilist ühtset mõtlemist huvihariduses.

Kuus aastat tagasi toimunud esimese konverentsi kutsus ellu tollane vähene tähelepanu noorsootöö vastu. Palju räägiti haridusest, aga huviharidusest mitte. 2014. aastal Kuressaare linnavalitsuse ja KG huvikooli Inspira koostöös esimene konverents alguse saigi ja on praeguseks kasvanud ja arenenud oodatud ainukeseks omanäoliseks temaatiliseks konverentsiks riigis. 2019. aasta juubelikonverentsil tõdeti, et noorsootöö areng on olnud märgatav nii rahastuse kui sihiseadmise poolest ja keskenduda saab järjest enam sisulisele tööle.

2020. aasta tõi aga uskumatud tuuled ja pandeemiaohus Eestis pidi paljutki, suures osas ka huviharidust, hoopis uues võtmes analüüsima ja korraldama. Seetõttu oli aasta ka meie konverentsile sisekaemuse aasta: mis meil on, mis meil huvitöös vajaka on, sest ega inimene ilma hobita saa. Kuidas siis edasi?

2021. aastal oleme mitmeski mõttes samas kohas, üleriigilist konverentsi me kokku kutsuda ei saa, küll aga oleme kogemuste võrra rikkamad. Ootame teid virtuaalruumi kaasa mõtlema ja arutama, kuhu oleme teel. Huviharidus on teinud uskumatuid käike, kuidas ellu jääda ning kuidas meie noori toetada ja nende tegevust arendada.

Mida on oodata 2021. aasta huvihariduskonverentsilt? Saame koos mõelda, kus parajasti oleme ja kuhu liigume. Tutvume Noorteinfo rakenduse Infohunt Harjumaa, Saare- ja Muhumaa ning Hiiumaa koostöögruppide ühiselt loodud digilahendusega, kuuleme Märt Aro nippe, kuidas häkkida haridust. Kati Orav mõtiskleb kiviaja oskuste ja tänapäeva hariduse paralleelide üle. Mihkel Raud räägib oma miksidest ja nendest vabanemisest. Põnevaid esinejaid ja teemasid on veelgi.

Registreerimisest

Ootame osalema kõiki huvilisi, kes üht- või teistpidi huviharidusega seotud on. Registreerimine, konverentsi kava, esinejad, oluline info on leitav huvihariduskonverentsi kodulehelt https://haridus.saaremaavald.ee/huvihariduskonverents/, samuti Facebookist.

Kohtume konverentsil!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!