ERM-i luulekonkursi võitjad on selgunud

29. märts 2021 Eesti Rahva Muuseum - Kommenteeri artiklit

Eesti Rahva Muuseumi luulekonkursile „Elas kord …“ saabus 257 luuletust. Luuletusi kirjutati üle terve Eestimaa, luuletajate hulgas oli nii 8-aastaseid kui 82-aastaseid. Lemmikud valis välja nii rahvas kui ka žürii.

Rahva lemmik selgus ERM-i Facebooki-lehel, kus mitmed luuletused kogusid suisa üle 200 hääle. Hääletajate lemmik oli 11-aastase Tony Kütti luuletus „Elas kord…“.

ERM-i töötajatest koosnev žürii koosseisus programmijuht Maarika Pokinen, keeletoimetaja Karin Kastehein ja koostöövõrgustike koordinaator Sirje Madisson valis välja oma lemmikud. Enne lugema asumist oli plaan selgitada välja parim luuletus nii kuni 16-aastaste loojate kategoorias kui täiskasvanute seas. See osutus väga keeruliseks. Luuletusi oli arvukalt ning väga häid töid mitmeid. Žürii esimees Maarika Pokinen: „Paljudes luuletustes seiklesid lohed, printsessid ja karud. Aga see oli ka loomulik, sest konkurss oma tingimustega saigi inspiratsiooni ERM-i muinasjutunäituselt. Seetõttu jäid enam silma need tööd, mille rõhk oli teistel teemadel või seotud eesti keelega: konkurss oli ellu kutsutud tähistamaks emakeelepäeva.“

Parimad luuletajad noorte (kuni 16 eluaastat) kategoorias:

  • Monabel Pass (Kärdla),
  • Berit Tikenberg (Jõgevamaa),
  • Hanna-Liisa Kibe (Viljandimaa),
  • Brenda Regina Reinaru (Tartu).

Parimad luuletajad täiskasvanute kategoorias:

  • Inga Roos (Tartu),
  • Silvi Jänes (Tartu),
  • Martiina Viil (Tartu).

Eriauhinnad:

  • Adeele Juus (Tartumaa) – imeline illustratsioon luuletusele,
  • perekond Karpov (Valga) – koos perega loodud ja illustreeritud lugulaul,
  • Narva Vanalinna riigikooli 4.a klass – viieteist õpilase loodud luuletused.

Peaauhindadeks nii rahva kui žürii lemmikutele on perepääsmed Eesti Rahva Muuseumisse, eriauhindadeks priipääsmed muinasjutunäitusele.

Kõiki luuletusi on võimalik lugeda ERM.i Facebooki-lehel.

Rahva lemmik ja žürii valitud parimad on näha ka ERM-i kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!