ERM muutub märtsis virtuaalmuuseumiks

3. märts 2021 ERM - Kommenteeri artiklit
ERM-i pood.

Eesti Rahva Muuseumi kõik näitused on alates tänasest kuni 28. märtsini suletud. Külalistele jäävad avatuks nii muuseumi restoran ja pood (avatud T–R kell 12–16) kui raamatukogu, uurimissaal ja rahvakultuuri teabekeskus, mis on avatud T–R kell 10–17. Avamisajad on kehtivad kuni järgmiste korraldusteni, jooksvat infot saab ERM-i kodulehelt.

Kutsume üles tutvuma ERM-i e-poe valikuga, kus on saada nii trükiseid, ehteid, rõivaid, Eesti disaini, käsitööd kui toidutooteid. ERM-i e-poes on naistepäevakampaania käigus kuni 7. märtsini kõik ehted ja kosmeetikatooted viiendiku võrra soodsamad.

Kuni 28. märtsini jäävad muuseumis ära ka kõik külalistega sündmused, küll on plaanis mõned veebisündmused. Nii jõuab märtsis huvilisteni loeng sarjast „Maailm ja rahvad“, teeme ülekande selle aasta Wiedemanni auhinna saaja kõnest. Ülekanne ERM-i majast läheb eetrisse näituse „Eesti disainiauhinnad 2020“ tuules läbi viidavast disainijuttude seeriast, keskendudes sel korral teenusedisainile.

Kõigile huvilistele on avatud ERM-i veebikodus veebituurid ning saab ringi rännata virtuaalnäitustel. Kooligruppidel on võimalus tellida online-muuseumitunde ning algklassiõpilased ja lasteaiarühmad saavad oma grupiga ka muuseumisse tulla ja osaleda ettetellitavates muuseumitundides. Põnevaid lugusid saab kuulata ERM-i taskuhäälingus, lugeda ERM-i aastaraamatu artikliteid, ning vaadata ringi ERM-i vaibaportaalis ja kogude osakonna blogis.

ERM ootab endiselt kaastöid Eesti inimestelt mitmetel teemadel. Nii saab kirja panna ja saata oma lood ERM-i teemadel „Ööelu ja öine linnaruum Nõukogude ajal“, „Keha mõõtmine“ ja „Kuidas mõjutab koroonaepideemia sinu elu?“. Lisaks ootame üle vaatama oma vanu, 1990. aastatest pärit filmi- ja videokogusid.

ERM-i infoga saab külaline kursis olla Facebookis, Instagramis, e-poe Facebookis ja e-poe Instagramis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!