Järje Hoidja auhinna saavad Leelo Tungal ja Aleksei Turovski

31. märts 2021 Tallinna Keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Rahvusvahelisel lasteraamatupäeval, 2. aprillil tunnustab Tallinna keskraamatukogu Järje Hoidjaauhinnaga lastekirjanik Leelo Tungalt ja zooloog Aleksei Turovskit teose „Kati, Carl ja isevärki farm“ eest. Järje Hoidja auhinnaga tunnustatakse autoreid kui järjepidevuse hoidjaid lastele väärt lugemisvara pakkumisel. Leelo Tungalt ja Aleksei Turoskit tänatakse raamatu „Kati, Carl ja isevärki farm“ ainetel laste joonistatud piltidega. Kõiki laste saadetud joonistusi, raamatu kohta esitatud küsimusi ja vastuseid saab näha virtuaalnäitusel.

„Kati, Carl ja isevärki farm“ on rohkete illustratsioonidega kaasahaarav jutustus, mis pakub lugemislusti igas vanuses lastele. Raamatus saadetakse kaks noort maale tädi Õie juurde, kus nad peavad hakkama saama ilma nutiseadmeteta. Noored saavad väga hästi hakkama ja õpivad ka väga palju huvitavat koduloomade kohta.

Järje Hoidja antakse 2020. aastal ilmunud ja Tallinna keskraamatukogus enim laenutatud Eesti laste- või noorteraamatu autorile. Tallinna keskraamatukogu tänab laste ja noorte hulgas populaarset kirjanikku juba kuueteistkümnendat korda. Auhinna on saanud Mika Keränen lasteraamatu „Soome pitsa“ eest (2020), Andrus Kivirähk „Tilda ja tolmuingel“ eest (2019), Anti Saar „Pärt ei oska saltot“ eest (2018), Reeli Reinaus „Verikambi“ eest (2017), Ilmar Tomusk „Kriminaalne pangapresident. Kriminalistid on tagasi“ eest (2016), Aino Pervik „Härra Tee ja Proua Kohvi“ eest (2015). Kõik Järje Hoidja auhinna pälvinud kirjanikud leiab Tallinna keskraamatukogu lastelehelt.

Rahvusvahelist lasteraamatupäeva tähistatakse alates 1967. aastast Hans Christian Anderseni sünniaastapäeval, 2. aprillil. Iga kord on üks rahvusvahelise noorsookirjanduse nõukogu (IBBY) osakond ka üleilmse tervitussõnumi ja postri autoriks. 2021. aastal on selleks Kuuba-Ameerika ja sõnumiks „Sõnade muusika“.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!