Kirjatalgud „Minu klassijuhataja“

17. märts 2021 - Kommenteeri artiklit
Hea klassijuhataja on kullast kallim ning on õpetajaid, keda õpilased mäletavad kogu oma ülejäänud elu, märgib Tallinna klassijuhataja aasta eestvedaja Katrin Parve. Foto: Tallinna haridusamet

Tallinna haridusamet ja Tartu ülikooli eetikakeskus ootavad Tallinna koolide õpilasi, õpetajaid ja vilistlasi osalema 29. märtsini kestvatel kirjatalgutel „Minu klassijuhataja“.

Tallinna haridusamet on kuulutanud 2020/2021. õppeaasta klassijuhataja aastaks ja kirjatalgud „Minu klassijuhtaja“ annab inimestele võimaluse oma mälestusi  klassijuhataja(te)st laiemalt jagada. 

„Hea klassijuhataja on kullast kallim ning on õpetajaid, keda õpilased mäletavad kogu oma ülejäänud elu. Paraku leiab klassijuhataja hea töö harva avalikku tunnustust,“ märgib klassijuhataja aasta eestvedaja Katrin Parve. Tema sõnul ongi käimasoleva õppeaasta suur eesmärk olnud klassijuhatajate tööd märgata ning tunnustada.  Kirjatalgud on hea võimalus oma kogemuslood ka kirja panna ja sel moel klassijuhataja rolli väärtustada. 

„Kutsume mõtestama koolist saadud kogemusi ning arutlema klassijuhataja kui väärtuskasvataja rolli üle,“ ütleb Mari-Liis Nummert, Tartu ülikooli eetikakeskuse hea kooli projektijuht ja kirjatalgute üks eestvedajatest. Nummert sõnab, et oodatud on kirjatööd, milles kirjutaja jagab isiklikku kogemust oma klassijuhatajaga: kuidas õpetaja töö on mõjutanud tema kooliteed või edasist käekäiku? „Olgu need lood konfliktide lahendamisest, klassikultuuri hoidmisest või hoopiski kirjutaja ja klassijuhataja suhtest – nii õnnestumistest kui ka ebaõnnestumisest, mis ehk siiani tähenduslikud on,“ kirjeldab Nummert. 

Kirjatööde esitamise tähtaeg on 29. märts 2021. Täpsem teave ja tingimused siin.

Oma kirjatööd esitanutele on Tallinna haridusamet ja TÜ eetikakeskus välja pannud meened ja auhinnad, mis antakse üle maikuus klassijuhataja teema-aasta lõpuüritusel. 

Kirjatalguid „Minu klassijuhataja“ korraldab Tallinna haridusamet koostöös Tartu ülikooli eetikakeskusega. Kirjatalgud toimuvad Tallinna klassijuhataja teema-aasta 2020/2021 raames. 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!