Minister Liina Kersna teadusnõunikuna alustab tööd Mario Kadastik

23. märts 2021 HTM - Kommenteeri artiklit

Tänasest alustab haridus- ja teadusminister Liina Kersna teadusnõunikuna tööd Eesti noorte teaduste akadeemia president Mario Kadastik, kes on viimased viis aastat töötanud keemilise ja bioloogilise füüsika instituudi asedirektori ja vanemteadurina.

Minister Liina Kersna märkis, et Mario Kadastik on tunnustatud teadlane, kes on panustanud teadusvaldkonna arengusse mitmel positsioonil. „Seetõttu ei vaja ta sisseelamisaega,” ütles Kersna ja lisas, et teadusvaldkonnas on mitmeid aktuaalseid teemasid, mis vajavad lahendusi. „Näiteks uue perioodi struktuurivahendite kasutamine, uute halduslepingute sõlmimine ülikoolidega ning koostöö majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga, et innustada ka erasektorit teadus- ja arendustegevusse investeerima.“

Mario Kadastik sõnas, et tal on hea meel liituda ministri meeskonnaga. „Toon omalt poolt kaasa pea kahekümne aasta jagu teadussüsteemis osalenu vaate ning viimase viie aasta osas ka teadusadministratsiooni poolse nägemuse,“ ütles Kadastik. „Soovin panustada teadussüsteemi parendamisse ning aidata suurendada nii alusteaduste, innovatsiooni kui ettevõtluse võimekust.“

Mario Kadastik on koordineerinud ka Eesti liitumist CERN-iga. Doktorikraadi füüsikas kaitses Kadastik 2008. aastal Tallinna tehnikaülikoolis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!