Õpetajate koolitus „Viivi Luige esseistika. Poeetika ja väärtused“ 23. aprillil

29. märts 2021 Aija Sakova Eesti Kirjandumuuseum - Kommenteeri artiklit

Eesti kirjandusmuuseum kutsub osalema kirjandusõpetajatele mõeldud koolitusel, mis keskendub Viivi Luige esseistikale, selle poeetikale ja selles sisalduvatele väärtustele.

Koolituse eesmärk on juhtida tähelepanu viimastel aastatel ilmunud Viivi Luige esseekogumikele „Pildi ilu rikkumise paratamatus. Esseed ja artiklid“ (EKSA, 2017) ja „Selle kevade tervitus. Esseed ja teised kaante vahel ilmumata tekstid“ (SE&JS, 2020) ning üksteist aastat tagasi Hedi Rosmaga kahasse kirjutatud poeetikaraamatule „Ma olen raamat“ (SE&JS, 2010).

Koolitus aitab mõtestada esseed kui poeetilist žanri ning pakub võimalusi, kuidas esseedega õppekava kontekstis töötada nii, et see toetaks õppekava läbivaid teemasid, nagu näiteks kultuuriline identiteet, väärtused ja elukestev õpe. Lisaks peatutakse vestlusžanril, millel on Viivi Luige poeetikas oluline koht.

Tegemist on süvenevat tekstikäsitlust ning lähilugemist toetava koolitusega, mis valmistab õpetajaid ette õpilaste juhendamiseks õpilastele mõeldud tõlgenduskonkursil „Iseendaga peavad asjad klaarid olema, Viivi Luik“ (01.05‒26.10).

Koolitust viivad läbi kirjandusteadlased Aija Sakova ja Tiina Ann Kirss.

Koolitus toimub 23. aprillil keskkonnas MS Teams algusega kl 10.30. Koolitusele eelnevalt saadetakse osalejatele täpne päevakava ning materjalid, millega koolituse jooksul töötatakse. Koolitusel osalejatele on plaanis ka väike üllatus.

Koolituse kestus on viis akadeemilist tundi, millele lisanduvad pausid. Koolitusest osavõtjad saavad asjakohase tõendi.

Registreerimine kuni 12.04 aadressil http://tiny.cc/ViiviLuik-koolitus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!