Osale viktoriinil „Putuktolmeldajad“ 31. märtsini

15. märts 2021 TÜ loodusmuuseum - Kommenteeri artiklit
Foto: Veljo Runnel

Tänasest märtsi lõpuni toimuval putuktolmeldajate viktoriinil on võimalik panna proovile oma teadmised putukariigist. Foto- ja tekstiküsimusi on kokku 20. Viktoriin pakub suurepärase võimaluse kõigile huvilistele leevendada piirangutest tekkivat igavust ja midagi juurde õppida.

Tartu ülikooli loodusmuuseumis avatakse sel kevadel putuktolmeldajatele pühendatud näitus. Putukate ja taimede koostöö tolmeldamisel on looduses üks vaimustavamaid nähtusi. Kümnete miljonite aastate jooksul on tekkinud nende vahel mõnikord lausa uskumatuna tunduvaid kohastumusi. „Näituse raames oleme koostanud putuktolmeldajate viktoriini, mille eesmärk on osalejate teadmisi testida ja uusi teadmisi juurde õpetada. Kui ise vastust ei tea, võib viktoriini lahendamisel julgesti kõrvalist abi kasutada,“ sõnas Tartu ülikooli loodusmuuseumi loodushariduse spetsialist Elen Kontkar.

Tartu ülikooli loodusmuuseumi putuktolmeldajate viktoriini küsimustele saab vastata 15. märtsist kuni 31. märtsini 2021. Osalema on oodatud kõik huvilised, olenemata vanusest või teadmistest. Viktoriini võib täita mitu korda. Hiljemalt aprilli lõpuks loositakse kõikide osalejate vahel välja 10 auhinda. Auhindu loositakse kahes vanusegrupis: kuni 18-aastased ning täiskasvanud.
Et saaksime loosiauhinna võitjatega ühendust võtta, palume viktoriinist osavõtjatel jätta oma kontaktid (nimi, e-aadress ja vanus). Kontaktinfot jättes kinnitate, et olete nõus andmete töötlemisega viktoriini läbiviimise ja auhinna kättetoimetamise eesmärgil. Kontakte säilitatakse hiljemalt aprilli lõpuni.

Oma tulemuse ja õiged vastused saab teada kohe pärast viktoriini küsimustele vastamist.

Pane oma teadmised proovile putuktolmeldajate viktoriinil klõpsates lingile. 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!