Pallaslased hakkavad teklit kandma

10. märts 2021 - Kommenteeri artiklit
Kristina Saaron teklis. Foto: Maiken Austin

Kõrgema kunstikooli Pallas üliõpilasesinduse eestvedamisel kujundati kõrgkoolile tekkel. Tekli disaini autor on Pallase tekstiiliosakonna teise kursuse tudeng Kristiina Saaron. Inspiratsiooni sai autor Pallase ajaloost ja teiste kunstiõppeasutuste teklite kujundusest.

„Pallasel ei ole kahjuks kunagi teklit olnud,“ sõnas Saaron. „Küll on see olnud Tartu kunstikoolil ja see inspireeris mind. Vaatasin ka teiste kunstiõppeasutuste tekleid ja mõtlesin, et võiksime kokku hoida, kuid samas piisavalt eristuda ‒ osa disainielemente on tuletatud olemasolevatest teklitest aga erinevused on värvitoonides ning teklile on lisatud Pallase logo.“

Pallase tekkel on tumepunase põhjaga, musta küljeosa ja tumepunase randiga madal nahknokkmüts. Musta küljeosa allservas on neli kuldset nööri, millest kolm ülemist on õmmeldud ilma vahedeta ning neid eraldab alumisest kitsas must vahe. Tekli paremal küljel kuldsete nööride peal on tikitud Pallase logo.

Pallase rektor Vallo Nuust ütles, et tekkel on igale kõrgkoolile oluline akadeemilise ühtekuuluvuse sümbol. „Kindlasti suurendab see pallaslaste kogukonnatunnet veelgi,“ ütles ta. Selle sõnumiga nõustus Pallase õppeprorektor Kristina Tamm: „Loodan, et pallaslased võtavad tekli omaks ja kannavad seda rõõmuga. Pallase üliõpilase tunned Karlovas ja mujal Tartu peal küll alati ära, aga tekkel väljendab ka ühtekuuluvustunnet ja uhkust oma kõrgkooli üle.“

Pallase tekli tootja on AS Velmard, kelle tootepagasis on muuhulgas Tartu ülikooli ja Korp! Vironia teklid. Tekli kandmise õigus on Pallase üliõpilastel, vilistlastel ning rektoril, prorektoritel ja akadeemilistel töötajatel. Tekli saab eeltellimuse alusel soetada Pallase ettevõtlus- ja arenduskeskusest.

Kõrgem kunstikool Pallas


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!