Tänasest on haridustöötajate tugiliin avatud ka vene keeles

9. märts 2021 HTM - Kommenteeri artiklit

Tänasest on haridustöötajate tugiliinil võimalik koolipsühholoogi kutsetunnistusega psühholoogidelt saada nõustamist ka vene keeles. Venekeelne tugi on kättesaadav teisipäeviti kella 12‒20 telefoninumbril 735 0760.
„Nädalajagu töös olnud õpetajate tugiliin on end juba praegu igati õigustanud. Samas nägime, et suurt huvi tuntakse ka venekeelse nõustamise vastu ning on igati mõistetav, et muredest on mugavam rääkida oma emakeeles,“ ütles haridus- ja teadusminister Liina Kersna. „Julgustan haridustöötaid helistama. Tugiliin on hea võimalus, mille abil oma vaimset tervist hoida.
Tugiliini eesmärk on pakkuda haridustöötajatele hõlpsalt kättesaadavat võimalust rääkida kvalifitseeritud psühholoogiga mugavalt, anonüümselt ja tasuta.
Tugiliinile lisaks pakuvad haridus- ja noorteameti Rajaleidjad ka e-nõustamise võimalust veebilehel www.rajaleidja.ee. Ka seal vastavad pöördumistele kogenud psühholoogid.
Eestikeelne tugiliin on avatud tööpäeviti kell 12‒20 telefoninumbril 735 0750, venekeelne tugiliin on avatud teisipäeviti kell 12‒20, 735 0760.
Tugiliini on loonud haridus- ja teadusministeerium koostöös haridus- ja noorteameti Rajaleidjate ja Eesti koolipsühholoogide ühinguga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!