Aasta õpetaja konkursi tähtaeg läheneb

8. apr. 2021 Haridus- ja teadusministeerium - Kommenteeri artiklit

Tööõnne üks komponent on soov tunda, et loome oma tegevusega väärtust ja meie tööl on tähendus. Õpetajate ja teiste haridustöötajate puhul on see osa kindlasti täidetud – seisavad nad ju iga päev selle eest, et iga õppija arengut toetataks parimal viisil. Ja mis võiks olla parem, kui teha alati tulevikku vaatavat tööd!

Lisaks ihkame aga kinnitust, et meie töö ja tegemised lähevad teistelegi korda. Üksteise tervise hoidmiseks oleme saanud viimase aasta jooksul tavapärasest vähem koos olla. Seetõttu on ehk nii mõnedki head ja tunnustavad sõnad jäänud ütlemata. Haridus- ja teadusministeerium kutsub kõiki, kes on märganud heade õpetajate, juhtide, tugispetsialistide, hariduse sõprade ja teiste suurepärast tööd, neid aasta õpetaja konkursile esitama. Kandidaate saab välja pakkuda 13 kategoorias 18. aprillini veebilehel https://www.hm.ee/et/gala.

Ankeedi täitmisel soovitame teha koostööd ja mõelda kandidaadi viimase kolme aasta või lausa elutööle. Kasuks tuleb konkreetsete näidete lisamine. Riigi tasandil tunnustatavaid iseloomustab eelkõige märkimisväärsel moel õppurite arengu toetamisse, koostöösse ning uueneva õpikäsituse ellurakendamisse panustamine.

Väikesed rõõmud võivad kaasa tuua suure. Anname kandidaadile omalt poolt kohe pärast ankeedi esitamist teada, et tema erakordset tööd on märgatud. Pärast seda, kui komisjonid on oma otsuse teinud, on põhjust rõõmustada ehk juba kogu koolil!

Riikliku tunnustusena määrab vabariigi valitsus silmapaistvate töösaavutuste eest hariduse valdkonnas kümme aastapreemiat suurusega 10 000 eurot ning kuni kolm elutööpreemiat suurusega 65 000 eurot. Alates 2020. aastast pälvivad rahapreemia suurusega 3000 eurot ka riiklike aastapreemiate kategooriate nominendid. Väiksemate preemiatega tunnustatakse aasta hariduse sõbra ja haridusasutuse aasta teo laureaate.

Parimatest parimad haridustöötajad selguvad 2. oktoobril aasta õpetaja galal „Eestimaa õpib ja tänab“, millest teeb otseülekande Eesti Televisioon.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!