Fotokonkursi „Maleta naabriga!“ parimad teada

28. apr. 2021 Eesti Rahva Muuseum - Kommenteeri artiklit
Võidutöö, autor Kaspar Plaat.

Jaanuari alguses kuulutas Eesti Rahva Muuseum välja Paul Kerese sünniaastapäeva auks fotokonkursi „Maleta naabriga!“. Ootasime pilte, mis tehtud nii malelegendi õigel sünnipäeval, 7. jaanuaril, aga konkursile sai osalema saata ka pilte, mis tehtud kuni 1. aprillini.

ERM-i Pildiaita saabus 86 fotot üle terve Eestimaa ning esindatud olid ka välisriikides elavad Eesti kogukonnad. Rõõm on näha, et paljud pildid näitasid maletamas lapsi ja noori. Mitmel pildil oli näha, et just vanavanemad on need, kes lapsed maletamise juurde viivad.

Neljaliikmeline žürii, kuhu kuulusid maletaja Kaido Külaots, ajalehe Eesti Maleelu peatoimetaja Tõnu Kalvet, malefotograaf Aavo Murutalu ja ERM-i esindajana sisuturundaja Liis Lainemäe, on oma valiku teinud. Summeeritud punktide tulemusel on selgunud esikolmik:

  1. koht Kaspar Plaat, „Talvine malemäng Tartu vanalinna katusel”
  2. koht Andres Padar „Kirimale vennaga”
  3. koht Regina Narva „Esimesed sammud males”

Ära märgitud on veel Aare Külaotsa, Mirjam Orava, Margus Pokineni, Mart Nöpsi ning Kaire Kinga tööd.

Auhinnad nii kolmele parimale kui äramärgitutele on välja pannud: Eesti maleliit, ERM, EOK, kultuuriministeerium, haridus- ja teadusministeerium, maaeluministeerium, Olustvere TMK. Võitnutega võtab kontakti Eesti Rahva Muuseum.

Eesti Rahva Muuseumi poolt lähevad tänusõnad teele maleentusiast Heino Laiapeale, kes on kampaaniaidee autor ja tuline eestvedaja.

Fotona kaasas võidutöö, autor Kaspar Plaat.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!