Kuressaare ametikoolis lõpetati parimate väljakuulutamisega õpilasfirmade aasta

1. apr. 2021 Kuressaare Ametikool - Kommenteeri artiklit

Kuressaare ametikoolis kuulutati kolmapäevasel lõpuseminaril välja parimad õpilasfirmad, sellega lõppes tänavune õpilasfirmade aasta, kus osales ligi sada õppijat.

Microsoft Teamsi keskkonnas läbi viidud virtuaalset seminari juhtisid väikeettevõtja eriala täiskasvanud õppijad, keda juhendas Marve Koppel.

Seminaril tutvustasid kõik tänavused õpilasfirmad oma äriideed liftikõne formaadis.

„Ōpilasfirma, mille otsi me hakkame kokku tõmbama, oli tagasivaates ühelt poolt huvitav ja silmaringi avardav, kuid teisalt mõtlemapanev, karm ja reaalne maailm, kus ise tuleb vaeva näha. Seisime sellega pidevalt silmitsi, et kõik ei ole tasuta ja raha ei kasva puu otsas,“ rääkis seminaril teise kursuse kokaõpilane Triinu Salus õpilasfirmast Muhe Maitsetee.

Seminaril kuulutas väikeettevõtja eriala õppijatest koosnev žürii välja ka parimad

  • Parim liftikõne ÕF ERE
  • Parim turundus ÕF ERE
  • Parim toode/teenus ÕF Dokat
  • Parim logo ÕF Kastist Väljas
  • Parim ökotoode ÕF KJ Kellad
  • Parim äriidee ÕF LÕIKU

Seminari raames korraldatud viktoriinil olid parimad ÕF Dokat ja ÕF HOJD.

Seminaril rääkis oma ettevõtja teekonnast ametikooli juuksuri ja väikeettevõtja eriala vilistlane Anni Roost, kes praegu peab Lümandas ilusalongi Rosann. Anni kirjeldas, kuidas tal väikeettevõtlust õppima tulles tekkis oma ilusalongi unistus, mille loomisest ei olnud ta nõus enam loobuma.

Sel õppeaastal tegutses ametikoolis 14 õpilasfirmat. Tootete ja teenuste hulgas olid näiteks lemmikloomade mänguasjad, velgedest grillid, puidust seinakellad, persoonistilistika, maitseteed ja heategevuslik õnneloos.

Kuressaare ametikooli õpilasfirmade programm sai alguse 2015. a. Programmis osalevad kõikide kutsekeskhariduse erialade õppijad teisel või kolmandal kursusel. Õpilasfirma kui õppemeetodi eesmärk on arendada õppijate ettevõtlikkust ja ettevõtlusoskuseid.

Pildi- ja videomaterjali selle õppeaasta õpilasfirmadest saab vaadata ametikooli veebilehel.Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!