Linnuviktoriini lahendati veebis 468 korda

26. apr. 2021 TÜ loodusmuuseum - Kommenteeri artiklit
Pasknäär talvel. Foto Veljo Runnel

7.-21. aprillini said loodushuvilised osaleda Tartu ülikooli loodusmuuseumi ja botaanikaaia linnuviktoriinil, mis toimus veebis teist aastat järjest. Viktoriinile laekus kokku 468 vastust ning 10% vastanutest sai maksimumpunktid. 

Viktoriin toimus Eesti lindude kohta. Linnuliike tuli ära tunda välimuse, kirjelduse ja hääle järgi. Kokku oli linnuviktoriinil 21 küsimust, millest kõige raskemaks osutusid punarinna ja talvikese laulu tundmine. Mõlemale vastati õigesti vähem kui pooltel kordadel.

„Võib-olla veidi üllatuslikult osutusid kõige lihtsamateks küsimusteks need, kus tuli pildi järgi tuvastada pasknäär ja siidisaba. Mõlemal juhul teadis õiget vastust rohkem kui 90% vastanutest. See on suurepärane tulemus!“ sõnas Tartu ülikooli loodusmuuseumi loodushariduse spetsialist Elen Kontkar.

„Viktoriini korraldajatel on suur rõõm näha, et inimeste huvi looduse tundmise vastu on jätkuvalt suur, kusjuures huvilisi on kõikides vanuseastmetes. Viktoriini statistikast selgus, et kõige nooremad vastanud olid 4- ja 5-aastased ning kõige vanem 89-aastane,“ lisas Kontkar.

Viktoriinil osalenute vahel loositi välja auhinnad, milleks on Veljo Runneli linnulaulude kogumik. Võitjatega võetakse ühendust.

Tartu ülikooli loodusmuuseum korraldas traditsioonilist linnuviktoriini üheteistkümnendat korda. Enamasti on linnuviktoriin toimunud kevadeti Tartu ülikooli loodusmuuseumis, kuid veebis toimus üritus teist aastat.

Vaata linnuviktoriini õigeid vastuseid SIIT.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!