Lõppes viktoriin Eesti putuktolmeldajate kohta

1. apr. 2021 TÜ loodusmuuseum - Kommenteeri artiklit
Surulane. Foto: Veljo Runnel

15.–31. märtsini said loodushuvilised osaleda Tartu ülikooli loodusmuuseumi putuktolmeldajate veebiviktoriinil. Viktoriinile laekus kokku 1679 vastust, millest 95 sai maksimumpunktid. 

Võimalus oli putukaid välimuse järgi määrata ning vastata üldistele teemakohastele küsimustele. Viktoriinil oli kokku 20 küsimust, millest kõige raskemaks osutus küsimus paigallendavate putukate kohta. Sellele vastati õigesti vähem kui pooltel kordadel.

„Kui kõige raskem küsimus oli seotud paigallendajatega, siis kõige lihtsam oli vastajatel ära tunda, et pildil olev kärbes kuulub kahetiivaliste hulka. Üsna keeruline on teha üldistusi, missugused küsimused olid lihtsamad ja missugused keerulisemad. Teadmised jaotusid üsna ühtlaselt,“ sõnas Tartu ülikooli loodusmuuseumi loodushariduse spetsialist Elen Kontkar.

„Viktoriini korraldajatel on suur rõõm näha, et üsna keerukast teemast hoolimata on inimeste huvi putukate vastu siiski väga suur. Loodetavasti kõik osalejad leidsid enda jaoks midagi huvitavat ning õppisid midagi juurde,“ lisas ta.

Kõige rohkem vastuseid laekus 14-aastastelt, neid oli umbes 250. Kõige vanemad viktoriini lahendajad olid 80-aastased.

Viktoriinil osalejate vahel loositakse välja auhinnad, milleks on Andrei Miljutini raamat „Maailma imetajate mitmekesisus“. Võitjatega võetakse lähiajal ühendust.

Tartu ülikooli loodusmuuseum korraldas putuktolmeldajate viktoriini esimest korda. Kõik huvilised on oodatud tutvuma tolmeldajate infotahvlitega Tartu ülikooli botaanikaaia avamaal. Botaanikaaia avamaal on avatud ka putukahotell, kus võib näha putukaid toimetamas.

Vaata putuktolmeldajate viktoriini õigeid vastuseid SIIT.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!