Margus Karu noortekirjanduse auhinna pälvib Kaia Raudsepp

14. apr. 2021 Tallinna Keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Tallinna keskraamatukogu tunnustab Margus Karu noortekirjanduse auhinnaga eelneval aastal raamatukogust kõige enam laenatud Eesti noorteromaani autorit. Tänavu esmakordselt väljaantava kirjandusauhinna pälvib kirjanik Kaia Raudsepp raamatuga „Nähtamatu tüdruk“. Sama teos sai enim hääli ka noorte hulgas läbi viidud üle-eestilisel hääletusel „Noor loeb“.

„Ma ei suuda seda ikka veel uskuda, et päriselt loetakse mu raamatut,“ ütles Kaia Raudsepp, kelle jaoks „Nähtamatu tüdruk“ on esikromaan. „Ma olen nii tänulik kõigile neile, kes on mu raamatut lugenud ja kellele see meeldinud on. Ma poleks kunagi uskunud, et see saab sellise tähelepanu osaliseks.“

„Nähtamatu tüdruk“ kirjeldab noore neiu sisemaailma heitlusi. Peategelane Lena on sattunud justkui nõiaringi. Ühelt poolt süvendab tema ebakindlust koolikaaslaste kiusamine. Teisalt sisendab Lena endale ise, et ta ei vääri sõprust, ja tahab olla nähtamatu. Kaia Raudsepp ei kiirusta oma esikromaanis lugejat tagant, lugeja saab koos Lenaga analüüsida kõiki mõtteid, hirme ja ootusi.

Esimest korda korraldatud hääletusel „Noor loeb“ valisid noored eelmisel aastal ilmunud raamatute hulgast oma lemmikud. „Noor loeb“ hääletuse algupärase romaani kategoorias võitis samuti Kaia Raudsepa „Nähtamatu tüdruk“, tõlkekirjanduse kategoorias sai enim hääli Stephanie Meyeri romaan „Keskööpäike“. Need raamatud tunneb raamatukogus edaspidi ära „Noor loeb!“ kleepsu järgi. Hääletus toimus koostöös Eesti noortekirjanduse ühinguga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!