Mentornaut pakub õpetajaile lisateenistust

9. apr. 2021 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit
Üleval vasakult: Markus Meresma (tegevjuht), Gregor Mändma (operatsioonide juht) ja Triinu Haller (disainer). All vasakult: Feliks Toomsoo (arendusjuht), Raul Gordejev (tarkvaraarendaja), Monika Muru (turundusassistent). Foto: Mentornaut

Eesti suurima äriideede konkursi kümne parima hulka on jõudnud ka võistkond Mentornaut, kes viib veebi teel kokku eraõpetajad ja nende teenuseid vajavad õpilased.

Mentornaudi idee sündis aasta tagasi, kui õpilased olid esmakordselt distantsõppel. „Nägin vajadust koolivälise abi järele enda tuttava pealt ja hakkasin uurima, millised võimalused üldse on,“ meenutab Mentornaudi tegevjuht Markus Meresma. „Sain aru, et head lahendust turul ei olegi. Intervjuud enda endiste õpetajatega andsid aimu, et vajadus leida aitajat siis, kui õpetaja töötunnid on läbi, on aga suur.“

Mentornaudi meeskond on õpetajaid otsinud peamiselt ülikoolidest ja senised kogemused näitavad, et tudengid saavad eraõpetajatööga suurepäraselt hakkama. Samuti on tulnud mitmesuguse taustaga inimesi sotsiaalmeedia gruppidest ning kogenud pedagoogideni on jõutud koolide kaudu.

Praeguseks on õpetajaks registreerinud üle 500 õpetamishuvilise, kuid kontrollitud õpetajaid on saja ringis. Mentornaudis eraõpetajaks hakkamiseks on tarvis täita ankeet ning esitada karistusregistri väljavõte, et tagada turvalisus.

„Liituda tasub juba sellepärast, et see on võimalus aidata õpilasi, kes vajavad praeguses keerulises olukorras koolivälist tuge,“ kutsub üles Markus Meresma. „Lisaraha on võimalik teenida vabalt valitud graafiku alusel, saades eratunni eest enda määratud tasu. Mentornaudis eraõpetajaks olemist iseloomustab kõige paremini tähendusrikas ning paindlik töö.“

Selle kooliaasta jooksul on Mentornaudi kaudu abi saanud üle 300 õpilase.

Mida teete, kui võidate „Ajujahi“? Ja siis, kui ei võida?

„Edu „Ajujahil“ on meie jaoks väga kõva tunnustus, kuid sõltumata žürii otsustest plaanime jätkata samal kursil ja pakkuda koolivälist tuge võimalikult paljudele õpilastele nii Eestis kui ka teistes riikides,“ lausub Meresma.

Gerly Lehtmets õpetab eesti keelt (valdavalt teise keelena) ja inglise keelt. Kõige rohkem on eesti keele õppurite seas inimesi, kes plaanivad Eestisse kolida või kelle pereliige on eestlane ja kes tahavad meie keelt osata. 

„Mulle tundus eratundide andmine hea viisina jõuda rohkemate õpilasteni. Lisaks on see võimalus teenida natuke lisaraha, kuid ma ei kujutanud ettegi, et mulle nii palju pakkumisi tuleb,“ räägib Lehtmets. „Õpilased on olnud väga vahvad. Eriti põnev on õpetada eesti keelt lapsele, kes elab Austraalias ja kellel on parajasti õhtu, kui mina oma varahommikusi tunde teen, või inglasele, kes tahab elukaaslase Eesti perega nende emakeeles kõneleda.“

Lehtmets on rahul, et nüüd ei tule endal õpilasi otsida, vaid nad leiavad tee Mentornaudi kaudu. Väikeses Kesk-Eesti asulas elava õpetaja jaoks on kasulik, et tunde saab anda ka veebi teel ja töövõimalused ei ole kehvemad kui linnas.

„Mentornaut ulatub oma tundidega minu endises vallakeskuses asuvast elutoast ühtmoodi hästi nii pealinna, Lõuna-Eestisse, Euroopa teise otsa kui Austraaliasse maakera lõunapoolel,“ lausub Lehtmets. 

Joosep Heinsalu õpetab inglise keelt. Ta töötab põhikohaga Jõgeva põhikoolis inglise keele õpetajana ja juhendab õpilasfirmasid. Heinsalu on ka varem eraõpetajana töötanud.

„Mentornaudi vahendusel on õpilasi leida lihtne, kuna õpilased leiavad endale sobiva õpetaja ja see tagab juba paremad baastingimused usaldusväärse suhte loomiseks,“ nendib Heinsalu. „Kogemused õpilastega on head, nad on motiveeritud ja kohusetundlikud, tunnevad muret enda õpitulemuste ja teadmiste omandamise pärast. Töö sujub kenasti ning kaebusi ei ole. Platvorm ja koduleht täienevad pidevalt, kuid alustava ettevõtte kohta on tase väga hea. Mentornaut hoiab oma eraõpetajaid pidevalt infoväljas. Tunnen, et mind väärtustatakse ja ettevõttel on selge missioon.“ 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!