Põlvepikuraamatu konkurss ootab käsikirju

13. apr. 2021 Eesti Lastekirjanduse Keskus - Kommenteeri artiklit

Eesti lastekirjanduse keskus, kirjastus Päike ja Pilv ning kultuuriministeerium kuulutavad välja loomevõistluse Põlvepikuraamat. Konkursile oodatakse kuni 7-aastastele lastele mõeldud raamatute käsikirju, milles on võrdselt pööratud tähelepanu nii tekstile kui illustratsioonile.

Võistlustööde esitamise tähtaeg on 11. september 2021. Käsikirja maksimaalne maht on 1000 sõna ja koos käsikirjaga tuleb esitada vähemalt viis originaalsuuruses illustratsiooni. Käsikirjad palutakse tuua või saata posti teel Eesti lastekirjanduse keskusse aadressil Pikk 73, 10133 Tallinn. Üksikasjalikud võistlustingimused leiab konkursi reglemendist.

Põlvepikuraamatu konkurss kutsuti ellu aastal 2006, et rikastada väikelastele ja koolieelikutele mõeldud lugemisvara professionaalselt teostatud ja kõrge kvaliteediga algupäraste pildiraamatutega.

Lastekirjanduse keskuse direktori Triin Soone sõnul on konkurss oluliselt rikastanud meie pildiraamatute valikut ning toonud juurde uusi väga häid autoreid. Konkursi kõrget taset näitab see, et võidutööd saavad sageli kauneima lasteraamatu tunnustuse ning mitmed neist on pälvinud väliskirjastajate tähelepanu ja tõlgitud teistesse keeltesse.

Lastekirjanduse asjatundjatest koosnev žürii hindab tööde terviklikkust, eakohasust ja professionaalset teostust. Võidutööde autoreid ootab rahapreemia ning need avaldab kirjastus Päike ja Pilv. Võitjad kuulutatakse välja 11. novembril 2021 Eesti lastekirjanduse keskuses.

Konkurss toimub igal teisel aastal ja on järjekorras juba kaheksas. Varasemate võistlustööde hulgast on raamatuna ilmunud näiteks Kristi Kangilaski „Suur rüütel“, Kaja Lotmani ja Marju Tammiku „Hommikukontsert Matsalus“, Kätlin Vainola ja Kertu Sillaste „Kus on armastus?“ jpt. Varasemate konkursside kohta leiab infot Eesti lastekirjanduse keskuse ja kirjastuse Päike ja Pilv kodulehtedelt.

Tutvu konkursi reglemendiga siin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!