Tallinna keskraamatukogu soovitab: Raamatud nalja ja naeruga

30. apr. 2021 Kerlika Käsper, Nõmme raamatukogu juhataja; Jandra Peegel, Nõmme raamatukogu raamatukoguhoidja - Kommenteeri artiklit

Timo Parvela „Ella ja Samppa vägiteod“ (2020)

Soome rõõmsameelse ja hoogsa raamatusarja uus osa, milles toimetab 2. klassi Ella oma klassikaaslastega. Nutikad lapsed leiavad mossitava Samppa murele – ema ei luba teda Batmanide kokkutulekule – lahenduse, ja seda seiklusi, sekeldusi ja naeru täis teekonnal. Aastaid armastatud raamatusarja sündmusi on kajastatud headuse ja õpetlikkuse kaudu.

Kadri Hinrikus „Taks ja dogi“ (2020)

Kadri Hinrikus, kelle sulest on ilmunud mitmeid väga populaarseid lasteraamatuid, rõõmustab lugejaid uue mõnusa huumorika teosega „Taks ja dogi“. Raamatus kohtab eri koeratõuge oma väga naljakate eripäradega. Olulisel kohal on sõprussidemed, teineteisega arvestamine ja erinevuste mõistmine. Mõne tegelase juures võib ära tunda ka inimlikke jooni. Kogu tegevustikku ilmestavad Elina Sildre puna-must-valge-hallid pildid.

Helena Koch „Kartuli kuningriik“ (2021)

Vaimukas raamat, kust saad teada, miks on kõrvitsal vääned (salakuulamiseks) ning mis on porgandi mure (kõigile meeldivad vaid beebiporgandid). Tore raamat algklassilapsele, mis olukirjelduste kaudu tutvustab ka köögivilju. Anne Pikkov annab oma detailsete piltidega teosele lisaväärtust.

David Walliams „Maailma halvimad lapsed“ (2020)

Inglismaa tuntud lastekirjaniku raamat, milles on kümme lugu halbadest lastest. Peategelased käituvad ühel või teisel moel kehvasti ja saavad seetõttu paraku ka paraja palga. Nii et lood on küll lõbusad, aga sugugi mitte õnneliku lõpuga. Tegelaste seas on näiteks Ilalõug Ivan, Räpa-Rita ja Norman Ninanokkija. Raamatule on inglise keeles ilmunud kaks järge.

Grigori Oster „Kõrgem kommiteadus: kommisömiootika algajatele ja edasijõudnutele“ (2020)

Raamat, mis tõsiteaduslikult lugejat naerutades kirjeldab kommide söömist ja sellealaseid uuringuid. „Korralik“ teadusraamat on jagatud õppetundideks ja sisaldab lisaks küsimusi ja iseseisvaid laboratoorseid töid (sh kommide söömist). Hoiatus! Lõbusat raamatut lugedes saab märkamatult ettekujutuse, millist sõnastust võiks tulevikus tõsisemates koolitöödes kasutada.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!