Toetame haiglaid loovusega!

6. apr. 2021 Kadi Kalmus, Luunja kultuuri-ja vabaajakeskuse direktor; Marika Loderaud, Luunja keskkooli õpetaja; Anu Pikk, Merivälja lasteaia õpetaja - Kommenteeri artiklit

Luunja keskkool ning Luunja kultuuri- ja vabaajakeskus ning Merivälja lasteaed kutsuvad kogu maailma lapsi, noori ja täiskasvanuid andma oma väikest panust heategevusprojekti „Loovusega haiglatele tänuks!“.

Selle algatusega tahame meditsiinitöötajatele ‒ arstidele, õdedele, parameedikutele, hooldajatele ‒ avaldada siirast tänu ja neid moraalselt toetada. 

Luunja keskkooli õpetajad Marika Loderaud ja Liina Arras lõid laulu „112 / Help the Doctors“, et juhtida tähelepanu meditsiinitöötajate vaprale ja järjepidevale tegevusele nii kriisis kui ka tavaelus. „Oleme selle laulu tõlkinud paljudesse keeltesse ning lähetame laulusõnad ja noodid üle maailma laiali, et lapsed koolides ja lasteaedades saaksid seda laulda ja mõista, kui eluliselt oluline on meditsiinitöötajate roll igas ühiskonnas,“ ütlevad laulu loojad.

Kutsume ka lapsi ja loovisikuid üles looma oma kunstitöö, mõeldes meditsiinitöötajate igapäevatööle. Loodavad kunstitööd peaksid vastama lihtsatele kriteeriumitele:

  • kunstitöö on horisontaalne,
  • kasutatav paber on suuruses 23 x 30 cm (sobib A4),
  • tehnika poolest sobivad kõik lahendused, välja arvatud digikunst ja fotod,
  • kunstitööle tuleb lisada oma nimi, vanus, pildi pealkiri, riik ja kontakt,
  • kunstitöö tuleb saata meiliaadressil loovusega.haiglatele@gmail.com,
  • lasteaedade ja koolide õpetajad saavad lingi, kuhu nad saavad oma laste tööd üles laadida.

Ootame kunstitöid nii väikestelt kui suurtelt, harrastajatelt ja professionaalidelt. 

Laekunud töödest teeme nii virtuaalnäituse kui ka näitused füüsilisel kujul ning huvitavamad tööd paneme virtuaalsele oksjonile, millega tahame toetada Kallavere haiglat. Samuti kutsume üles annetama Kallavere haiglale rulaatorite ostmiseks. Annetuse arvelduskontonumber EE042200221027281908, AS Kallavere Haigla.

Kallavere haigla on väike haigla Maardus, tänases koroonaviiruse epitsentris. Sealne personal ja patsiendid peavad hakkama saama suures pingeolukorras. Haiglast on saamas hooldushaigla. Seetõttu vajatakse seal rulaatoreid ja funktsionaalvoodeid. 

Vt https://www.facebook.com/Haiglatele-loovusega-tanuks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!