Alustavad koolijuhid on oodatud kandideerima spetsiaalselt nende jaoks koostatud arenguprogrammi

31. mai 2021 HARNO - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusministeerium ning haridus- ja noorteamet kutsuvad ametis alustavaid üldhariduskoolide ja kutseõppeasutuste juhte osalema alustavate koolijuhtide arenguprogrammis.

„Eesti haridussüsteem vajab koolijuhte, kes on järjepidevad haridusuuenduste eestvedajad ning tõelised meeskonnamängijad,“ rõhutab kantsler Mart Laidmets. „Õppeasutuse eesotsas saab olla vaid tippjuht, kes on eeskujuks ja loob hooliva organisatsioonikultuuri, kus soodustatakse kõikide õpilaste ja töötajate arengut,“ lisab ta.

Programmi käigus analüüsitakse ja süvendatakse teadmisi juhirollist ning kaasaegsetest juhtimisteooriatest ja arendatakse koolijuhi tööks vajalikke pädevusi. Õpiteekond viib eri koolidesse Eestis ja võimalusel ka välismaal ning osalejatelt oodatakse õpitu rakendamist ja reflekteerimist kogu programmi vältel. Aasta jooksul pakuvad tuge teised programmis osalejad, kogenud koolijuhist mentor, coach ja professionaalsed koolitajad.

„Mitmekülgne programm on aidanud valgust heita nii minu enda arengule koolijuhina kui kooliarendusele  ̶  inimestest kooli eelarve planeerimiseni,“ ütleb Väätsa põhikooli direktor Anneli Mand, juunis 2021 juhtide arenguprogrammi lõpetava VI lennu liige. „Hoolimata aasta erilisusest olen programmist saanud palju kindlustunnet, uusi teadmisi ja vaatenurki. Suureks väärtuseks on tugev õlatunne  ̶  teadmine, et kuskil on inimesed, kellega nõu pidada, kes on silmitsi üsna sarnaste katsumustega ja valmis alati kaasa mõtlema,“ jätkab ta.

Programmi on oodatud kandideerima kehtiva töölepinguga kuni 12 kuud ametis olnud üldharidus- ja kutsekoolide juhid. Kandideerida saab 25. juulini, programm alustab käesoleva aasta augustis ja lõpeb juunis 2022. Välja valitakse kuni 18 koolijuhti.

Lisainfot loe siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!