ETKA Andras tähistab 30. sünnipäeva elukestva õppe puu istutamisega

25. mai 2021 Eesti Rahva Muuseum - Kommenteeri artiklit
Foto: Arp Karm

Eesti täiskasvanute koolitajate assotsiatsioonil Andras täitub tänavu kolmekümnes tegutsemisaasta. Aastate jooksul on Andras ühendanud täiskasvanute koolitajaid ning tegelnud elukestva õppe väärtustamise ja edendamise ning täiskasvanuhariduse populariseerimisega, mis on toetunud Andrase liikmete, koostööpartnerite ja vabatahtlikkuse alusel tegutsevate võrgustike koostööle.

Elukestva õppe puu istutamine on Andrase jätkusuutlikkuse ja kestmise jaoks ilus traditsioon. 30. sünnipäeval istutavad Andrase liikmed, võrgustikud ja koostööpartnerid üle Eesti kõigis maakondades oma elukestva õppe puu, tähistamaks õppimist kogu elukaare vältel kui meie kestvuse hoidjat. Tartumaa elukestva õppe puu istutatakse 27. mail kell 15 Eesti Rahva Muuseumi teemaparki.

Andrase juhatuse liikme Tiia Ristolaineni sõnul on Eesti Rahva Muuseumi park suurepärane keskkond elukestva õppe puu kasvamiseks. „ERM on mõjukas kultuuri-, haridus- ja teaduskeskus. Lisaks pälvis ERM-i hariduskeskus 2020. aastal Tartumaa aasta õpiteo tiitli kultuurilise lõimumise kursusega „Ela eestlaste elusid“, mis toimub ka 2021. aastal,“ sõnas Ristolainen. Kursuse on läbinud üle 500 eesti kultuuri huvilise kõige erinevamatest maailma riikidest (esindatud on Tšiili, Mehhiko, Brasiilia, USA, Kanada, Venemaa, Ukraina, Hiina, Jaapan, enamik Euroopa riike ja Aafrika) kes praegu elavad Tartus ja Tartumaal. Vanim osalenu on 96-aastane.

ERM-i arendusdirektor Viljar Pohhomov kinnitab, et istutatav puu, arvult saja neljakümne kolmas, satub heasse seltskonda. „Siin on sada Eesti juubelisünnipäeva tamme ning kokku 42 puud Tartu koolidelt ja lasteaedadelt, Rotary klubilt ja kultuuriseltsidelt. Elukestva õppe puu saab endale naabriks Postimehe tamme,“ lausus Pohhomov.

ERM-i teemapargi ala 143. tamme istutamisel osalevad Tartu abilinnapea Asko Tamme ja ERM-i direktor Alar Karis. Puu istutamise eestvedajad Tartu maakonnas on ETKA Andrase juhatuse liige Tiia Ristolainen, Tartumaa täiskasvanuhariduse koordinaator Ena Drenkhan, Tartumaa koolitajate klubi eestvedaja Eda Anton ja Eesti Rahva Muuseum.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!