Informaatikaõpetaja ning põhikooli matemaatikaõpetaja lisaeriala Tallinna ülikoolist!

14. mai 2021 Annika Volt Tallinna ülikooli matemaatika didaktik - Kommenteeri artiklit

Meil on suur puudus informaatika- ja matemaatikaõpetajatest. TLÜ projekt „Informaatikaõpetaja ja põhikooli matemaatikaõpetaja lisaerialad“ pakub lahendust.

Aastatel 2018-2025 on meil vaja ca 60 uut õpetajat aastas. Õpetajate järelkasv aga ei kata seda asendusvajadust. Viimatises PISA uuringus vastas eesti 15-aastastest noortest vaid 2%, et nad sooviksid saada õpetajaks (PISA, 2018).  Ühena lahendustest leitakse oma koolis aine- või klassiõpetajate hulgast kõige nutikam matemaatik ning tehakse talle ettepanek asuda II ja III kooliastmes matemaatikat õpetama.

Teiseks on koolides puudu üle 200 informaatikaõpetaja (Haridussilm). Kuna ainuüksi informaatikaõpetajana töötamine ei pruugi tagada täiskohaga tööd, siis õpetavad ka informaatikat tihti aine- või klassiõpetajad oma põhitöö kõrvalt.

Olukorra parandamiseks pakub TLÜ projekti „Informaatikaõpetaja ja põhikooli matemaatikaõpetaja lisaerialad“ raames pedagoogilist kõrgharidust omavatele ja koolides töötavatele õpetajatele võimaluse õppida juurde informaatikaõpetaja või põhikooli matemaatikaõpetaja lisaeriala. Õppetöö algab selle aasta augustis ning toimub koolivaheaegadel ja üksikutel nädalavahetustel (ühel semestril kohtutakse umbes seitsmel nädalavahetusel). Lisaks toimub õppetöö ka veebis. Informaatikaõpetajate lisaeriala õppetegevus kestab ühe aasta ja matemaatikaõpetajate lisaeriala õppetegevus on jaotatud kahele õppeaastale.

Lähem info: 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!