MTÜ Mondo ja Tallinna ülikool sõlmisid koostööleppe

14. mai 2021 MTÜ Mondo - Kommenteeri artiklit

Tallinna ülikool ja MTÜ Mondo sõlmisid vastastikuse koostöö raamleppe. Lepe sedastab, et organisatsioonid teevad koostööd arengukoostöö- ja teavitusprojektide planeerimisel ja elluviimisel, samuti õppetöö ja praktika läbiviimisel. Mondo ja TLÜ koostöö on toimunud juba aastaid, leping annab sellele nüüdsest kindlama raamistiku. 

Näiteks on MTÜ Mondo koostöös TLÜ ekspertidega kohandanud algselt Eesti jaoks arendatud digipädevuste kursuse pagulaslaagrite ja kriisijärgse hariduse kontekstile ning TLÜ töötajad on korraldanud digipädevuste edasikoolitajate kursusi Liibanonis ja Jordaanias. TLÜ digitehnoloogiate instituudi eksperdid on teinud Mondo maailmahariduse süvaõppekursusel IKT-mooduleid ning koolitanud Ukraina Luganski piirkonna koolide õpetajaid. Samuti on Mondo saanud nõu IT-keskuse rajamisel Ghanasse, Kongo külla. 

Tallinna ülikooli Aasia uuringute tudengid kogusid 2018.‒2019. a veetud ELU projekti raames 3000 eurot Mondo Tarkusefondi stipendiaatidele Namlanis Myanmaris. Ökoloogia instituudi teadlane Mihkel Kangur viis läbi keskkonnateemalise viiepäevase koolituse Shani osariigis Myanmaris. BFM-iga koostöös toimusid õppereisid ajakirjanikele ja ajakirjandustudengitele ning valmis raport „Rändetemaatika kajastamine Eesti meedias“.

Mondo juhatuse liikme Riina Kuusik-Rajasaare sõnul on senised ühised ettevõtmised olnud väga tulemuslikud: „Koostöö Tallinna ülikooliga võimaldab kõrge tasemega Eesti ekspertide teadmisi rakendada Mondo partnerriikides haavatavate kogukondade jõustamiseks. Mondo omalt poolt saab praktilisi arengukoostöö ja humanitaarabi kogemusi jagada tudengitega. Meil on väga hea meel jätkata Tallinna ülikooliga ühisosa leidmist ja süvendada koostööd kestlikuma maailma loomisel nimel.“


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!