Õpilasi kutsutakse pildistama

4. mai 2021 - Kommenteeri artiklit
Kalapäeval Sindi gümnaasiumis käisid õpilased kalal. Foto: Annika Poldre

Kalanduse teabekeskus kutsub 7–19-aastaseid lapsi ja noori osalema fotokonkursil „Kalandus fotosilmas“. Pildistada võib kõike, mis seotud kalandusega. Näiteks püügile siirduvaid kalureid, kalapaate merel või sisevetel, võrkude ja mõrdade püügileasetamist, õngelkäiku või vähipüüki pere või sõbraga. Jäädvustada võib ka saagi töötlemist või kalanduse õpituba, samuti kalakasvanduste toodangut või karbikasvatust – kõike, mis kalandusega seotud.

Kalanduse teabekeskuse koolitusspetsialisti Ave Menetsi sõnul on konkursi mõte kutsuda lapsi ja noori üles märkama kalade teekonda toidulauale ja kalandust laiemalt. Ideid saab ammutada, kui vaadata kalanduse õppefilmi, ja häid mõtteid leiab ka veebilehelt kalateave.ee.

Konkurss kestab sügiseni. Pildid saab üles laadida aadressil fotokonkurss.ee 30. septembrini. Neile, kes on nobedamad ja oma pildid juba maikuu jooksul üles panevad, võib naeratada vaheloosiõnn 1. juunil.

Kaasa lööma oodatakse keskkonnahariduskeskusi, klassi- ja loodusainete õpetajaid ning koolide huvijuhte. Enim fotosid saatnud kool pälvib eriauhinna.

Rohkem infot konkursi kohta on samuti aadressil fotokonkurss.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!