Selgusid Muhvi auhinna ja õpetajate tänuauhinna laureaadid

20. mai 2021 Eesti Lastekirjanduse Keskus - Kommenteeri artiklit

19. mail toimus Facebooki otseülekande vahendusel Eesti lastekirjanduse keskuse lasteraamatukoguhoidjate õpipäev, mille raames kuulutati välja Muhvi auhinna ja tänuauhinna „Lugejate aasta“ laureaadid.
Muhvi auhinnaga tunnustatakse väljaandeid ja sisuloojaid, kes käsitlevad meedias lastekirjanduse ja lugemisega seotud teemasid. Auhinna 11. laureaat on Mirjam Kaun Tallinna keskraamatukogust, kes jäi žüriile silma noortekirjanduse järjepideva ja sisuka tutvustamisega sotsiaalmeedias. Samuti tänati raamatute ja lugemise populariseerimise eest Eesti rahvusringhäälingu noortesaadet „Nova“. 
Auhinnaga „Lugejate aasta“ tunnustati laste kirjanduse juurde toomise ja lugema innustamise eest Vanalinna hariduskolleegiumi klassiõpetajat Margit Rüsset.

Triin Soone: „Meil on hea meel, et kirjandusega seotud teemadel on meie infoga üleküllastatud  meedias oma koht ja et on inimesi, kes oskavad seda teha nii, et sihtrühm neid märkab. Mirjam ei ole mitte ainult suur noortekirjanduse huviline ja asjatundja, vaid ta on leidnud ka võtme, isegi kuldvõtme, kuidas noori kirjandusega kõnetada. Keskuse õpetaja tunnustus läheb aga suurepärasele pedagoogile Margit Rüssele, kes peab oma südameasjaks, et kõik tema õpilased leiaksid igaüks just oma tee raamatute ja lugemise juurde.“

Eesti lastekirjanduse keskus annab Muhvi auhinda välja üle aasta alatest aastast 2001 ja selle saab parim lastekirjanduse ja laste lugemise alaste kirjutiste või saadete autor (toimetaja). Varasemate laureaatide hulka kuuluvad ajakirja Täheke peatoimetaja Ilona Martson, kirjanik Leelo Tungal, ERR-i lastesaadete tegijad Kadri Tiisel ning Tiina Vilu jt. Tänuauhinnaga „Lugejate aasta“ tunnustab Eesti lastekirjanduse keskus aktiivse õpetaja panust laste lugemise juurde toomisel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!