Selgusid teaduse populariseerimise projektikonkursi võitjad

3. mai 2021 Eesti Teadusagentuur - Kommenteeri artiklit

2021. aastal saab toetust 35 teaduse populariseerimise projekti kokku 205 847 euro eest.

Konkursi eesmärk on toetada teaduse tutvustamist laiemale avalikkusele ning äratada noortes huvi teaduse ja teadlase elukutse vastu. Sel aastal laekus konkursile 129 taotlust. Hindamiskomisjoni esimees, Eesti teadusagentuuri teaduskommunikatsiooni osakonna juhataja Annely Allik ütles, et suur taotlusaktiivsus annab aimu, et teaduse mõistetavaks tegemine laiemale avalikkusele on oluline teema.

Allik tõi eriti positiivse asjaoluna välja, et suur osa taotlustest esitati audiovisuaalsete materjalide ja õpilastele suunatud tegevuste rahastamiseks. „Üks Eesti teadusagentuuri eesmärk on levitada ühiskonnas teaduspõhist mõtteviisi ja on väga tänuväärne, et teaduse populariseerijad pööravad oma tegevusega tähelepanu just noortele, suunates neid huvi tundma, kuidas maailm toimib ja kuidas teadus aitab meil sellest aru saada,“ lisas ta.

Rahastuse saanud projektide loetelu saab näha siin.

Teaduse populariseerimise projektikonkurssi korraldab Eesti teadusagentuur ning rahastab haridus- ja teadusministeerium.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!