Tallinna ülikoolil haridusteemaline taskuhääling

17. mai 2021 Tallinna Ülikool - Kommenteeri artiklit

Tallinna ülikool kutsus ellu taskuhäälingu „Haridus eetris“, et kõneleda kõikvõimalikel õppimist ja õpetamist puudutavatel teemadel. Saatekülalisi intervjueerivad ülikooli emakeeleõpetuse ja rakenduslingvistika lektor Merilin Aruvee ja TLÜ kommunikatsioonijuht Sulev Oll. Saated on keskmiselt pool tundi pikad.

Esimeses saates on külas eelkoolipedagoogika lektor Kerstin Kööp ja eelkoolipedagoogika dotsent Tiia Õun. Arutletakse selle üle, kuidas toetab lasteaed laste arengut, mida täpsemalt tänapäeval lasteaias õpitakse ja ette võetakse, kuidas on lasteaiaõpetus ajaga muutnud ja mida toob endaga kaasa lasteaia uus õppekava. Saatejuht Merilin Aruvee uurib, kuidas Tallinna ülikoolis lasteaiaõpetajaks õppimine käib, mida oodatakse professionaalselt lasteaiaõpetajalt 21. sajandil ja kuidas üldiselt eelkoolipedagoogika erialal läheb.

Kuula saadet Soundcloudis!

Järgmise saate külalised on haridustehnoloogia lektor Kaire Kollom ja eelkoolipedagoogika nooremlektor Evelyn Neudorf, kes vastavad küsimusele, millised võiksid ja peaksid olema eelkooliealise lapse digipädevused ning kuidas võiks need olla parimal viisil seotud mängu ja õppimisega. Saatejuht Sulev Oll küsib aga ka, kas digivahendi eestikeelse nimega Mesimumm võiks ka endale koduseks tarvitamiseks osta ning mida peaksid vanemad ette võtma, et oma lastest nutiseadmete kasutamise alal mitte maha jääda.

Kuula saadet Soundcloudis!

Keila kooli matemaatikaõpetaja Madis Loorents jagab aga õpilastele nõuandeid lähenevaks riigieksamiks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!