Tartu ülikooli Pärnu kolledž tähistab 25. sünnipäeva

13. mai 2021 Tartu Ülikooli Pärnu kolledž - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli Pärnu kolledž. Foto: Tartu ülikooli Pärnu kolledž

Tänavu täitub veerand sajandit Tartu ülikooli Pärnu kolledži avamisest. 14. mail tähistatakse seda pidulike tseremooniate, tänamise ja tunnustamise, ettekannete ja vestlusringide ning uue ühisprojekti jaoks renoveeritud majaosa sümboolse avamisega.

Tartu ülikooli Pärnu kolledži ajalugu ulatub õigupoolest sajandite taha: aastatel 1699–1710 tegutses Pärnus Tartu ülikooli eelkäija Academia Pernaviensis. Taasiseseisvunud Eesti algusaastail, 1991–1996 pakuti haridust Pärnu majanduskoolis ning 17. mail 1996 asutati Tartu ülikooli Pärnu kolledž. 1999. aasta veebruaris avati kolledži õppehoone esimene osa.

Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktori Garri Raagmaa sõnul on kolledžist saanud üks Pärnu linna ja maakonna olulisemaid institutsioone. „Meie töötajad osalevad peaaegu kõikide piirkonna arengukavade koostamisel, nii nagu ka kohalikes otsustuskogudes. Osaletakse meediadiskussioonides ning tehakse mitmekesist koostööd teiste koolide, ettevõtete ja asutustega. Linna ja regiooni areng on ülikooli kohalolust tublisti võitnud,“ ütles ta.

25. sünnipäeva üritused algavad 14. mail Pärnu kolledžis. Keskpäeval avatakse kolledži majaosa, mis renoveeriti Kobara projekti raames. Kobar on Pärnumaa arenduskeskuse, Pärnu linnavalitsuse ja Tartu ülikooli ühisprojekt, millega koondatakse Pärnu kolledžisse peamised maakondlikud arendus- ja koostööorganisatsioonid, et tõhustada ettevõtluse arengut, uute loovate ja innovaatiliste ettevõtete loomist ning spetsialistide koolitamist. Uutesse ruumidesse kolivad Pärnumaa arenduskeskus ja ettevõtlusinkubaator.

Pidulikule avatseremooniale järgnevad kolledži minevikku ja tulevikku käsitlevad ettekanded, arutelud ja tänuüritus. Antakse üle Pärnu kolledži kuldmärk – selle saab inimene, kes on oma silmapaistva tegevusega oluliselt kaasa aidanud kolledži arengule – ning kuulutatakse välja aasta üliõpilane, aasta õppejõud, aasta külalisõppejõud ja aasta tugitöötaja.

Pandeemiapiirangute tõttu oodatakse kohale ainult kutsutud külalisi ja ette registreerunud ajakirjanikke, kuid kogu päeva kannab veebis üle Tartu Ülikooli videoportaal UTTV.

Kolledži sünnipäeval, 17. mail kell istutatakse Vallikääru nõlvale kolm tammepuud, mis tähistavad Academia Pernaviensise asukohta endises ordulossis. 8. septembril on koos uue õppeaasta avaaktusega kavas pidada ka sünnipäevapidu.

Juubeliürituste täpne kava on kolledži veebilehel. Tutvu ka projektiga Kobar.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!