Üle-eestilise kirjandusmängu võitjad on selgunud

17. mai 2021 Eesti Lastekirjanduse Keskus - Kommenteeri artiklit

15. mail toimus üleriigilise kirjandusmängu finaal. 3.–4. klassi õpilastele suunatud mälumängus võtsid omavahel mõõtu paikkondlike eelvoorude võitjad. Mäng viidi läbi Zoomi keskkonnas ja kokku oli esindatud 14 maakonda ning Tallinna ja Tartu linn.

Kirjandusmäng leidis aset juba viiendat korda, et tekitada ja toetada noorte lugemishuvi. Osalejad lugesid mänguks valmistudes uuemast lastekirjandusest 12 raamatut, mille valisid välja lastekirjanduse eksperdid Eesti lastekirjanduse keskusest.

Finaalis osalesid kolmeliikmelised võistkonnad Harjumaalt, Hiiumaalt, Ida-Virumaalt, Jõgevamaalt, Järvamaalt, Läänemaalt, Lääne-Virumaalt, Põlvamaalt, Pärnumaalt, Raplamaalt, Tartumaalt, Valgamaalt, Viljandimaalt, Võrumaalt, Tartust ja Tallinnast.

Esimesele kohale tulid noored lugejad Gregor Kirpu, Mattias Dvorov ja Kerdo MartenJürnas Lääne-Virumaa võistkonnast. Teise koha sai Võrumaa võistkond koosseisus Marta Ruthe, Marten Kinna ja Delisa Ernits. Kolmandale kohale tuli Läänemaa võistkond, kuhu kuulusid Lola Liivamägi, Brigita Rehe ja Rea Varik.

Eesti lastekirjanduse keskuse lugejateeninduse juhataja ja mängu ühe korraldaja Anne Kõrge sõnul pakub kirjandusmäng hea võimaluse tutvustada noorele kirjandushuvilisele uusi raamatuid. Sel aastal olid valikus tosin head laste- ja noorteraamatut, mille on kirjutanud nii eesti kui välismaa autorid. „Väike võistlusmoment lisab lugemisele ka lusti ja hasarti,“ lisas Kõrge.

Päeva juhtis näitleja Kaarel Targo. Kirjandusmängus osalenud lastele tutvustati Tallinna päeva puhul virtuaaltuuril ka pealinna valvuri Vana Tooma kirevat elukäiku.

Kirjandusmängu korraldab Eesti lastekirjanduse keskus koostöös maakondade keskraamatukogude, Tallinna keskraamatukogu ja Tartu linnaraamatukoguga. Ettevõtmist toetavad Apollo, fotokunstikeskus Fotografiska, Eesti tervisemuuseum, Eesti maanteemuuseum ja Eesti ajaloomuuseum.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!