Eesti noorte teaduste akadeemia valis uue juhatuse

15. juuni 2021 Eesti Noorte Teaduste Akadeemia - Kommenteeri artiklit

Eesti noorte teaduste akadeemia (ENTA) valis uueks presidendiks TalTechi professori, 2021. aasta Eesti Vabariigi tehnikateaduste alase teaduspreemia laureaadi ja materjaliteadlase Maarja Grossbergi. Viieliikmelisse juhatusse valiti ka Tartu ülikooli kaasprofessor ja arheokeemik Ester Oras, Tartu ülikooli IT-õiguse teadur Helen Eenmaa, Eesti muusika- ja teatriakadeemia muusikapsühholoogia teadur Marju Raju ja TalTechi andmeteaduse dotsent Innar Liiv. Uus juhatus plaanib jätkuvalt seista noorteadlaste huvide eest, eriti selles, mis puudutab teadusrahastust ja karjääritrajektoori, panustada teaduse populariseerimisse ja Eesti ühiskonna teaduspõhisusse. Uuele juhatusele soovib edu lahkuv juhatus: Mario Kadastik, Tuul Sepp, Katrin Tiidenberg, Innar Liiv ja Anastasiya Astapova.

ENTA on iseseisev, 2017. aastal asutatud mittetulundusühing, mille eesmärk on esindada Eesti noorte teadlaste huve, panustada teaduse ja ühiskonna arengusse ning selgitada ja suurendada teaduse rolli ühiskonnas. Eesti noorte teaduste akadeemia liikmed on väljapaistvad ja aktiivsed doktorikraadiga kuni 41-aastased teadlased ning juhatuse volitused kestavad kaks aastat.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!