Huvilaager „Rakett69“ saate formaadis

1. juuni 2021 Sirje Pärismaa - Kommenteeri artiklit

AHHAA ja „Rakett69“ kutsuvad ärksaid õpetajaid korraldama oma õpilastele kolmepäevaseid õpihuvilaagreid, kus tehakse põnevaid käed-külge-katseid loodusteaduste paremaks mõistmiseks. Korraldajate poolt on koolitus, vajaminevad tarvikud ja 400 eurot (bruto) palka.

Laagrid on suunatud 3.‒7. ja 8.‒12. klassi õpilastele ning kestavad kolm päeva. Toimumiskoha ja osalejad valib õpetaja. Laager on ehitatud üles „Rakett69“ saate tegemise põhimõttel: esimene, teine ja kolmas „võttepäev“. Viimane päev lõpeb võistlusega.

Koolitused laagrit korraldavaile õpetajaile toimuvad juulis ja augustis kas AHHAA-s või „Rakett69“ teadusstuudios Tallinnas (vastavalt osaleja soovile).

Üks õpetaja võib korraldada ka rohkem kui ühe laagri.

Oma huvist tuleb märku anda hiljemalt 5. juuniks kella 23.59-ks.

„„Rakett69“ tegijad soovivad saates osalemise kogemuse lähemale tuua vähemalt 1500-le eesti 4.‒12. klassi noorele üle Eesti. Selleks otsivad „Rakett69“ teadusstuudiod ja AHHAA õpetajaid üle kogu riigi.

Me teeme õpetajatest kahe intensiivse koolituspäevaga pädevad kohtunikud,“ oli „Rakett69“ saatejuht Aigar Vaigu kindel.

„Rakett69“ on ühelt poolt võistlus, kuid teisalt osalejatele ülimalt vahva ja õpetlik elukool,“ lisas AHHAA juhatuse esimees Andres Juur. „Elukool, mis õpetab mõne võttepäevaga rohkem, kui mõni kursus või õpik seda suudab. Ja just seda elukooli tahame laiemale massile pakkuda. Eestis õpib koolides üle 100 000 lapse. Igal aastal pääseb „Raketi“ pardale 15. Et sinna pääseks sada korda rohkem lapsi, on meil tarvis ka sada korda rohkem kohtunikke ja võistluspaiku. Igast huvitatud õpetajast koolitame oma kooli teaduslaagri juhendaja ja kohtuniku.“

Täpsem info https://www.ahhaa.ee/rakett69.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!