Ilmunud on rahvakultuuri aastaraamat

8. juuni 2021 Eesti Rahvakultuuri Keskus - Kommenteeri artiklit
Foto: Kaidar Kängsep

Eesti rahvakultuuri keskus on koostanud 2020. aasta rahvakultuuri aastaraamatu, mis on 24. väljaanne aastaraamatute sarjast.

Raamatus on ära toodud 2020. aasta statistikat ning huvitavaid lugusid kõikidest maakondadest.

„2019. aastal ei osanud keegi arvata, et eesti rahvusliku identiteedi säilimise ning elujõulise rahvakultuuriruumi tagamise ja arengu teemad nii jõuliselt online-maailma peavad kolima. Nii aga juhtus ning digimõõtmest sai rahvakultuuri igapäevaelu osa. Arenesid kultuurikorraldajad ja asutuste IT-võimekus. Digikultuuriaastale omaselt hakati kultuuri jaoks otsima võimalusi kompuutri kaasabil,“ ütles Eesti rahvakultuuri keskuse direktor Kalle Vister ja lisas, et 2020. aasta on ajaloolise väärtusega, kuna toimunud üritused, koosviibimised ja loovus näitavad ilmekalt kultuuriinimeste pajupuu sitket olemust.

„Rahvakultuuri järjepidevus ja traditsioonide hoidmine ning koostöö toimus ka COVID-19 rasketes oludes. Kindlasti leiab igaüks raamatust huvitavat lugemist.“

Aastaraamatu kujundas ja küljendas Merike Kask. Trükkis Paar OÜ. Raamatut saab endale nii osta kui lugeda elektrooniliselt.

Raamat ilmub Eesti kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapitali toel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!